Ereteken voor Verdienste in brons voor Duitse overste

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 1154
Lid geworden op: 09 nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Ereteken voor Verdienste in brons voor Duitse overste

Bericht door Alex »

De Duitse luitenant-kolonel Moritz Langelüddecke ontving vandaag het Ereteken van Verdienste in brons. De overste Langelüddecke kreeg deze onderscheiding voor zijn langdurige niet-aflatende persoonlijke inzet om de binationale samenwerking tussen Nederland en Duitsland als onderdeel van het project ‘Taurus’ binnen 43 Gemechaniseerde Brigade tot een succes te maken.
Ereteken_DEU-OLt.jpg
Sinds maart 2016 valt de Nederlandse 43 Gemechaniseerde Brigade onder de Duitse 1. Panzerdivision. Tegelijkertijd valt het Duitse tankbataljon 414 weer onder de brigade uit Havelte. Het hoofdwapensysteem is de Duitse gevechtstank Leopard 2. Eén compagnie van dit bataljon wordt gevuld met Nederlandse militairen. Beide landen stemmen systemen en procedures zoveel mogelijk op elkaar af. Dat gebeurt bijvoorbeeld met gezamenlijke projecten op het gebied van elektronische oorlogsvoering en digitalisering van operaties. Troepen in het veld kunnen zo beter met elkaar communiceren en dus opereren.
Het Ereteken voor Verdienste in brons is een ministeriële onderscheiding die kan worden toegekend aan militairen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt. Commandant 43 Gemechaniseerde Brigade, brigadegeneraal Roland de Jong reikte het Ereteken namens de Commandant der Landstrijdkrachten uit.

Bron: https://www.linkedin.com/posts/43x_de-d ... 07904-FTb2
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe
Plaats reactie

Terug naar “Nederlandse onderscheidingen aan Buitenlanders”