Uitreiking Four Freedoms Awards 2020

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 1154
Lid geworden op: 09 nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Uitreiking Four Freedoms Awards 2020

Bericht door Alex »

Elk jaar reiken de Roosevelt Foundation in Middelburg en de Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in New York de zogenoemde ‘Roosevelt Four Freedoms Awards’ uit. Deze zijn bedoeld voor mannen, vrouwen en organisaties die zich met grote toewijding inzetten voor de vier vrijheden van President Roosevelt. Tijdens de uitgestelde uitreiking op 31 maart sprak onder andere de koning de laureaten toe en konden jonge bewonderaars in gesprek met de winnaars tijdens een online meet-up.
Four Freedoms Awards.jpg
De winnaars van dit jaar waren de Filipijnse journalist Maria Ressa, presentator en wereldverbeteraar Sander de Kramer, Religions for Peace (Azza Karam) en de burgemeester van Palermo Leoluca Orlando. De International Four Freedoms Award ging naar de Verenigde Naties. De prijs werd aan de Verenigde Naties toegekend in het jaar waarin zij 75 jaar bestonden. Een symbolisch moment, omdat de oprichting en geschiedenis van de Verenigde Naties nauw zijn verweven met het leven van President Franklin Delano Roosevelt en zijn vrouw Eleanor. President Roosevelt wordt beschouwd als de belangrijkste architect van de Verenigde Naties. Eleanor Roosevelt was de eerste voorzitter van de VN-Commissie voor de Rechten van de Mens die toezag op de opstelling van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Sinds hun oprichting zetten de Verenigde Naties zich met grote toewijding in voor internationale vrede en veiligheid, voor internationale samenwerking en voor de bevordering van het respect voor mensenrechten en fundamentele vrijheden.
Koning Willem-Alexander, demissionair minister-president Mark Rutte en Anne Roosevelt, kleindochter van Franklin D. Roosevelt, spraken in videoboodschappen de laureaten toe. De ceremonie werd daarnaast door een prachtig strijkkwartetje omlijst. Na de online ceremonie gingen vier jongeren, onder leiding van presentator Joris Luyendijk, live in gesprek met de laureaten.
Vfonds steunt de Four Freedoms Awards, omdat dit bijzondere gedachtegoed over de Vier Vrijheden hiermee levend wordt gehouden en een inspiratiebron blijft. De laureaten tonen jong en oud dat vrijheid ook vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid is en dat iedereen zich hiervoor kan inzetten. Zoals winnaar Azza Karam (Religions for Peace) zei: “Het recht op vrijheid van geweten, denken en geloven, stelt ons in staat om ook op te komen voor democratie, mensenrechten en andere kwesties.”

Bron: https://vfonds.nl/uitreiking-four-freedoms-awards-2020/
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe
Plaats reactie

Terug naar “Overige landen”