Drie Nederlanders ontvangen een Japanse Keizerlijke onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2411
Lid geworden op: 20 jul 2007, 09:33

Drie Nederlanders ontvangen een Japanse Keizerlijke onderscheiding

Bericht door Henk-Willem »

Japanse Keizerlijke onderscheidingen voor de heer Jan H.C. van Zanen, de heer Radboud L.J.M. Molijn en mevrouw Corrie V. van der Meer-Fischer. Op 29 april 2016 kondigde de Japanse regering de buitenlandse ontvangers aan van de Keizerlijke Onderscheidingen van de lente van 2016. Drie Nederlanders ontvangen een onderscheiding voor hun bijdrage aan het bevorderen van Nederlands-Japanse betrekkingen.

De heer Jan van Zanen, oud-burgemeester van Amstelveen en huidig burgemeester van Utrecht, zal onderscheiden worden in de Orde van de Rijzende Zon, Gouden Stralen met Cravatte. Dit ter erkenning van zijn uitzonderlijke bijdrage aan de bevordering van de onderlinge verstandhouding en de culturele en economische relaties tussen Nederland en Japan.

De heer Radboud Molijn, directeur van de Nederlands-Japanse handelsfederatie (DUJAT), zal onderscheiden worden in de Orde van de Rijzende Zon, Gouden Stralen met Rozet. Met deze onderscheiding erkent de Japanse regering zijn bijdrage aan het versterken van de economische betrekkingen tussen beide landen en tevens het bevorderen van wederzijds begrip.

Mevrouw Corrie van der Meer-Fischer, die zowel de Nederlandse als de Zwitserse nationaliteit heeft, is voorzitster van de Nederlandse Ikebana Vereniging en voorzitster ad interim van Ikebana International Chapter 215.

Zij zal onderscheiden worden in de Orde van de Rijzende Zon, Gouden en Zilveren Stralen, als erkenning voor haar bijdrage aan het bevorderen van wederzijds begrip tussen Japan en Nederland en het introduceren van de Japanse cultuur middels Japanse bloemschikkunst.

BRON: http://www.amstelveenweb.com/nieuws-Dri ... =273999252
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014
Plaats reactie

Terug naar “Aziätisch continent”