Heldhaftige hond Lucca krijgt militaire onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2411
Lid geworden op: 20 jul 2007, 09:33

Heldhaftige hond Lucca krijgt militaire onderscheiding

Bericht door Henk-Willem »

Bommenspeurder Lucca heeft duizenden Amerikaanse militairen beschermd tegen bermbommen, maar verloor zelf een voorpoot bij een explosie. Voor zijn heldhaftige optreden krijgt de hond nu de Dickin Award, een Britse militaire onderscheiding voor dieren.

Lucca heeft in Irak en Afghanistan meegedaan met meer dan 400 missies van Amerikaanse mariniers, meldt Sky News. De hond was getraind om explosieven op te sporen en beschermde militairen tegen bermbommen en boobytraps. In 2012 verloor Lucca een poot toen er een bom afging.

Speciaal voor de uitreiking is Lucca met zijn begeleider, sergeant Christopher Willingham, naar Londen gereisd om de medaille in ontvangst te nemen. "Dit is een grote eer", zegt Willingham. Hij kan zich nog herinneren dat Lucca voor het eerst bom vond. "Dat was de eerste keer dat hij mijn leven redde, dat was een heel speciaal moment."

Prima leventje
Lucca doet sinds de explosie geen missies meer. De hond is opgenomen door Willingham en zijn gezin. Op Facebook is te zien dat Lucca ondanks zijn handicap nog een prima leventje heeft: hij kan nog lekker spelen en krijgt vanwege zijn bijzondere verhaal veel aandacht.

De Dickin Award is in 1943 in het leven geroepen door een Britse dierenwelzijnsorganisatie. De onderscheiding is uitgereikt 29 honden, 32 postduiven, drie paarden en een kat.

BRON: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenla ... rscheiding
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014
Plaats reactie

Terug naar “Onderscheidingen aan dieren”