Onderscheiding van Syrisch ministerie voor Bredase auteur

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2411
Lid geworden op: 20 jul 2007, 09:33

Onderscheiding van Syrisch ministerie voor Bredase auteur

Bericht door Henk-Willem »

Onderscheiding van Syrisch ministerie voor Bredase auteur Esther van der Ham

De Bredase auteur en illustrator Esther van der Ham heeft een onderscheiding gekregen van het Syrisch ministerie voor Cultuur en Familie. Die kreeg ze samen met mede-auteur Elsbeth de Jager voor hun kinderboek Jamil & Jamila, dat gaat over kinderen in vluchtelingenkampen.

Begin december vlogen de twee naar Gaziantep en Kilis aan de Syrische grens. Ze bezochten daar weeshuizen en scholen om het boek uit te delen en hadden gesprekken met vluchtelingen en traumadeskundigen.

Twee miljoen kinderen getraumatiseerd
Het boek werd in ontvangst genomen door twee Syrische interim-ministers. Van der Ham en de Jager kregen de onderscheiding 'voor hun werk aan het boek Jamil & Jamila, dat van groot belang is voor de Syrische kinderen.'

In Syrië gaan miljoenen kinderen niet meer naar school en zijn naar schatting twee miljoen kinderen getraumatiseerd door oorlogservaringen. Dat geldt ook voor Jamil en Jamila die in het Syrische vluchtelingenkamp Bab as Salaam wonen. Van der Ham en De Jager lanceerden het boek in oktober. Het is inmiddels ook in het Arabisch en Duits verschenen.

BRON: http://www.bndestem.nl/regio/breda/bred ... -1.4684640
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014
Plaats reactie

Terug naar “Aziätisch continent”