Vertrekken landmachtadjudant Ridden ON met zwaarden

Plaats reactie
Gebruikersavatar
officier
Berichten: 495
Lid geworden op: 09 apr 2010, 11:09

Vertrekken landmachtadjudant Ridden ON met zwaarden

Bericht door officier »

Vanmiddag is vertrekkend landmachtadjudant André Odenkirchen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau met Zwaarden.

Bron: Facebook C-LAS
"Weapons are an important factor in war, but not the decisive one; it is man and not materials that counts"
Gebruikersavatar
jester_ali18
Berichten: 69
Lid geworden op: 25 jun 2009, 15:55

Re: Vertrekken landmachtadjudant Ridden ON met zwaarden

Bericht door jester_ali18 »

Hierbij een foto ;-)

Was zeker een mooie ceremonie
Bijlagen
10616074_565979743529440_7875226542304632293_n.jpg
Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 1097
Lid geworden op: 09 nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Ridderslag bij functie-overdracht Landmachtadjudant

Bericht door Alex »

Dat van die ridderslag zal wel niet, dat is volgens mij alleen bij de MWO. Hier het nieuwsbericht:

Adjudant Peer Donkers is sinds vanmiddag landmachtadjudant. Hij nam de functie over van adjudant André Odenkirchen, die na 38 jaar dienst met functioneel leeftijdsontslag gaat. Vanwege zijn uitstekende verdiensten is de vertrekkend landmachtadjudant benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Adjudant André Odenkirchen was ruim 4 jaar Landmachtadjudant. In deze periode kreeg hij het nodige voor elkaar, waarvoor hij vandaag de koninklijke onderscheiding ontving uit handen van Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp. Zo wist hij onder meer het opleidingsinstuut voor onderofficieren, de Koninklijke Militaire School (KMS), voor sluiting te behoeden. Daarnaast zorgde hij ervoor dat het Landmacht Adjudant Overleg (LAO) een formele status kreeg als adviesorgaan van de Commandant Landstrijdkrachten. Verder werd ook zijn uitzending naar Afghanistan als stafadjudant van Regional Command South in 2006-2007 gewaardeerd.
Aantredend landmachtadjudant Peer Donkers bedankte zijn voorganger hartelijk en gaf aan diens manier van werken graag te willen voortzetten. “Ik denk namelijk dat we met het onderofficierskorps van de landmacht prima op koers liggen. Wel moeten we blijvend investeren in opleiden en trainen. Vorming is daarom zeker een van mijn speerpunten. Immers je speelt geen soldaatje, maar je bent beroepsmilitair; het is een ‘way of life’ “. Donkers was in zijn vorige functie eenheidsadjudant van het Opleidings- en Trainingscommando.
De Landmachtadjudant is de hoogste onderofficiersfunctie binnen de Koninklijke Landmacht. Hij vormt samen met Commandant Landstrijdkrachten en diens plaatsvervanger de commandogroep van de Koninklijke Landmacht.

Bron: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2 ... htadjudant
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe
Gebruikersavatar
Iron Mike
Berichten: 625
Lid geworden op: 18 feb 2012, 18:35

Re: Ridderslag bij functie-overdracht Landmachtadjudant

Bericht door Iron Mike »

Alex schreef: Zo wist hij onder meer het opleidingsinstuut voor onderofficieren, de Koninklijke Militaire School (KMS), voor sluiting te behoeden.
:roll: :roll: :roll:
"If you've done it, it ain't bragging"
Plaats reactie

Terug naar “Orde van Oranje Nassau”