Ereteken voor Verdienste in Zilver voor geneeskundig reserve officier

Rode Kruis, Nijmeegse Vierdaagse, etc. etc.
Gebruikersavatar
officier
Berichten: 486
Lid geworden op: 09 Apr 2010, 10:09

Ereteken voor Verdienste in Zilver voor geneeskundig reserve officier

Berichtdoor officier » 02 Jun 2017, 07:04

Geneeskundige reserve officier ontvangt Ereteken voor Verdienste

Reserve officier Prof. Dr. Jan Roodenburg heeft op de Zwaluwenberg uit handen van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Van Griensven het 'Ereteken voor Verdienste' ontvangen.

Roodenburg is als geneeskundig officier verbonden aan 400 Geneeskundig Bataljon en kreeg deze hoge Nederlandse onderscheiding omdat hij een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van militaire geneeskundige zorg.

”De inbreng van Roodenburg in de militair geneeskundige wereld leidt vaak tot innovaties. Dankzij zijn bijdragen is de overlevingskans voor hen die gewond raken tijdens uitzendingen, vergroot en is daarmee het resultaat van de operationele zorg met grote stappen verbeterd.”

Ook wanneer hij niet voor Defensie bezig is, is hij dag en nacht bereikbaar voor zijn contactpersonen binnen de krijgsmacht. Zijn uitgangspunt is dat de Nederlandse militairen die tijdens uitzendingen grote risico’s lopen, aanspraak mogen maken op de best denkbare zorg en dat Nederland en het geneeskundige personeel van Defensie de morele verplichting hebben die zorg te leveren.

Wij feliciteren Prof. Dr. Jan Roodenburg met dit welverdiende Ereteken voor Verdienste en danken hem voor zijn niet aflatende gedrevenheid en wat hij voor onze militaire geneeskundige zorg heeft betekend!

Sinds 1977 is Roodenburg werkzaam als reserve officier binnen de krijgsmacht. Sinds 2004 is hij werkzaam bij de Reservisten Specifieke Deskundigheid van 400 Geneeskundig Bataljon. In het dagelijks leven is hij kaakchirurg/oncoloog aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en tevens hoogleraar Maxillofaciale Oncologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Bron: Facebook OOCL
"Weapons are an important factor in war, but not the decisive one; it is man and not materials that counts"

Terug naar “Erkende onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast