Hoge Canadese onderscheiding voor Ltgen Mart de Kruif

Gebruikersavatar
René
Berichten: 603
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Hoge Canadese onderscheiding voor Ltgen Mart de Kruif

Berichtdoor René » 14 Dec 2011, 14:27

De Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Mart de Kruif, heeft gisteren in het Canadese Ottawa de Meritorious Service Medal (MSM) ontvangen voor zijn inzet als ISAF-commandant Regional Command South van november 2008 tot november 2009.

De Kruif ontving het Canadese eerbetoon omdat hij gedurende zijn commando voortdurend het belang van de Canadese militaire bijdrage in Afghanistan heeft uitgedragen. Ook spande hij zich met ‘world-class leadership’ en ‘unwavering dedication’ in voor de veiligheid en het welzijn van de Canadese militairen onder zijn bevel.

De MSM is een erkenning voor militair optreden met de hoogst mogelijke professionaliteit in het belang van de Canadese krijgsmacht. De uitreiking aan 45 gedecoreerde militairen gebeurde door David Johston, de Goveror General en Commander-in Chief van Canada.

Sterke band
De Kruif gaf aan zeer vereerd te zijn om, als niet-Canadees, deze hoge onderscheiding in aanwezigheid van zijn echtgenote te mogen ontvangen. Hij benadrukte dat hij de medaille ziet als teken van respect voor iedereen die in deze periode in de staf van Regional Command South heeft gewerkt. De Kruif: “De band tussen Canada en Nederland is historisch gezien erg sterk. De goede samenwerking in Afghanistan heeft deze band verder versterkt. Momenteel werken we niet operationeel samen, maar ergens in de toekomst zal dat wel weer het geval zijn. Naar die samenwerking kijken we nu al uit.”


Bron: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2 ... t_de_Kruif
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)

Terug naar “Amerikaans continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast