Hoge pauselijke onderscheiding voor Hub Savelsbergh uit Heer

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hoge pauselijke onderscheiding voor Hub Savelsbergh uit Heer

Berichtdoor Henk-Willem » 24 Aug 2009, 20:18

Hub Savelsbergh (77) was sinds de oprichting lid van de Raad voor Economische Aangelegenheden (REA) van het bisdom Roermond, welke op grond van nieuwe kerkrechtelijke bepalingen in 1986 werd ingesteld. Hij was lid tot 2006 en sindsdien adviseur van deze adviesraad. Bovendien is hij lid van de stuurgroep dekenaat Heerlen en was hij lid van de stuurgroep dekenaat Meerssen in het kader van de revitalisering en herstructurering van de parochies in het bisdom Roermond. Savelsbergh was ook kerkbestuurslid van de parochie Verschijning van de Onbevlekte Maagd in Heerlen en was bestuurslid van een beginnend parochiesamenwerkingsverband van de parochies De Blijde Boodschap en HH. Jozef en Norbertus, H. Petrus en Maria Tenhemelopneming en H. Hart van Jezus te Kerkrade. In het maatschappelijk leven was Savelsbergh jarenlang wethouder van de gemeente Heerlen en was en is hij actief in diverse bestuursfuncties.

De orde van Sint Sylvester werd in 1841 ingesteld door paus Gregorius XVI en kent drie klassen: Grootkruis, Commandeur en Ridder. De orde is vooral gecreëerd om leken te eren die actief zij in het apostolaat en de verkondiging.

BRON: Bisdom Roermong
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Re: Hoge pauselijke onderscheiding voor Hub Savelsbergh uit Heer

Berichtdoor Henk-Willem » 24 Aug 2009, 20:19

Hoge pauselijke onderscheiding voor Heerlenaar Hub Savelsbergh

Hub Savelsbergh (77) uit Heerlen heeft gisteren uit de handen van bisschop Wiertz van Roermond een hoge pauselijke onderscheiding ontvangen. De toegekende rang is die van ‘Ridder in de Orde van de H. Paus Silvester’.

Actief in kerk en maatschappij
Savelsberg is sinds de oprichting in 1986 tot aan 2006 lid geweest van de Raad voor Economische Aangelegenheden (REA) van het bisdom Roermond. Bovendien is hij lid van de stuurgroep dekenaat Heerlen en was hij lid van de stuurgroep dekenaat Meerssen. Tevens is Savelsbergh bestuurslid geweest in verschillende parochies. In het maatschappelijk leven was Savelsbergh jarenlang wethouder van de gemeente Heerlen en actief in diverse bestuursfuncties.

Silversterorde
De orde van Sint Silvester werd in 1841 ingesteld door paus Gregorius XVI en vernoemd naar de paus Silverster I. De orde kent drie klassen: Grootkruis, Commandeur en Ridder. De orde is vooral gecreëerd om leken te eren die actief zijn in het apostolaat en de verkondiging.

Medaille
Het kleinood van de orde is een wit geëmailleerd gouden kruis van Malta. Op het kruis is een goudomrand blauw medaillon met het gouden portret van de heiligverklaarde paus geplaatst. Tussen de armen zijn viermaal acht korte gouden stralen gezet.

BRON: Katholiek Nederland
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014


Terug naar “Vaticaan”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten