Spange/ribbons/batons

hakh
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 Jan 2017, 15:12

Spange/ribbons/batons

Berichtdoor hakh » 04 Feb 2018, 16:04

Ik ben al een tijdje op zoek naar een geschikt verzamel onderwerp - iets met genoeg om te onderzoeken, maar ook niet direct te duur voor de portemonnee. Ik ben geïnteresseerd in Romeinse (Oudheid) en Duitse geschiedenis (WO2), maar ivm de beschikbaarheid werd het de Duitse geschiedenis.

Ik heb gekeken naar onderwerpen als:
foto's - leuk, maar erg breed en zo makkelijk in grote getalen verkrijgbaar dat het lastig was voor mij om het in tijdsduur beperkt te houden
medailles - te prijzig
gespen - nog behoorlijk prijzig en niet zo veel zeggend, voor mij dan

Uiteindelijk kwam ik uit op de batons, klein genoeg en oplopend vanaf redelijke prijzen tot duurder - dus keuze genoeg. Met verhalen achter de toekenning, dus interessant, maar omdat het meestal niet tot in detail bekend is toch beperkt.

Ik heb online van alles over dit onderwerp gelezen en heb diverse boekjes aangeschaft om mij in te lezen (o.a. Jorg Nimmergut - Bänderkatalog en Mark Hayden - German Military Ribbon Bars 1914-1957). Er is veel te vinden, maar nergens een volledig overzicht. De website https://www.wehrmacht-awards.com/relate ... /index.htm is een van mijn favorieten.

Inmiddels heb ik er 3 gekocht (2 kleinere 15mm variant en 1 grotere 25mm variant). Als iemand mij kan vertellen waar ik foto's tijdelijk kan hosten, dan kan ik ze hier laten zien.

Ik ben benieuwd of hier nog iemand tips heeft waar ik naar kan kijken voor nog meer informatie.

Ook ben ik benieuwd of het zin heeft om lid te worden van OMSA (http://www.omsa.org/) - ik vraag mij af wat hun Ribbon Bank inhoudt.

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Re: Spange/ribbons/batons

Berichtdoor Henk-Willem » 07 Okt 2018, 15:21

Foto's kunnen ook via het forum gehost worden. Onder het tekstvlak moet je dan even het tabje "Bijlagen" aanklikken.
Mocht dit problemen geven, dan kan je altijd http://tinypic.com/ of een van de vele andere hosts gebruiken.

Wat betreft de OMSA. Dit is opzich een prima vereniging. Hun magazine bevat veel uiteenlopende onderwerpen. Echter, als je specifiek op Duitse batons gefocussed bent, dan is de DGO misschien een betere optie voor je.
De Ribbon Bank van de OMSA is een service waar je linten kan bestellen. Dit kunnen ook stukken reprolint zijn. Geen idee hoe groot hun aanbod is.
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014


Terug naar “Derde Rijk (1924 – 1945)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast