herinneringsmedaille African Union Mission in Sudan (AMIS)

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 871
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

herinneringsmedaille African Union Mission in Sudan (AMIS)

Berichtdoor Alex » 02 Aug 2009, 16:55

De commandant van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), generaal-majoor drs. A.G.D. van Osch, heeft op dinsdag 7 november 2006 de herinneringsmedaille African Union Mission in Sudan (AMIS) uitgereikt aan kolonel-vlieger KLu b.d. Anne Tjepkema en luitenant-kolonel KLu b.d. Albert Mollema.
Beide heren hebben in de periode januari 2005 – mei 2006, op verzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, op vrijwillige basis als expert militaire operaties gediend bij de Afrikaanse Unie (AU) in Addis Abeba (Ethiopië). Vanuit de Darfur Integrated Taskforce van dat hoofdkwartier wordt AMIS aangestuurd. Deze missie van de AU kwam medio 2004 van de grond toen in Darfur gevechten tussen enerzijds milities gesteund door de regering van Soedan en anderzijds rebellenbewegingen de dood van ca. 200.000 inwoners veroorzaakten en meer dan twee miljoen mensen ontheemd raakten. Gegeven een groot tekort aan materiële middelen en expertise snelden toen enkele donorlanden, waaronder Nederland, de AU te hulp. Tjepkema nam in die staf de luchtoperaties voor zijn rekening; hij werd opgevolgd door Mollema die zich toelegde op de verbetering van het communicatienetwerk in Darfur. Generaal-majoor Van Osch sprak zijn waardering uit voor hun bijdrage aan het welslagen van deze moeizame missie van de AU. Zoals bekend heeft de VN tot dusverre tevergeefs getracht de missie over te nemen.
De heer Tjepkema is momenteel werkzaam binnen de NLDA als hoofddocent Luchtoptreden bij Militair-Operationele Wetenschappen (MOW) van de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW). De heer Mollema was in zijn laatste functie in uniform eveneens werkzaam als docent bij MOW.

Bron: http://www.nlda.nl/
Bijlagen
AMIS medal.jpg
AMIS medal.jpg (12.39 KiB) 9315 keer bekeken
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Afrikaans continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten