Ghazi Mir Bacha Khan-medaille voor Berlijn

Gebruikersavatar
Roel
Moderator
Berichten: 2506
Lid geworden op: 12 Jun 2007, 07:42
Locatie: -Limburg-
Contact:

Ghazi Mir Bacha Khan-medaille voor Berlijn

Berichtdoor Roel » 28 Mar 2008, 15:25

Commandant der Strijdkrachten generaal Dick Berlijn heeft de afgelopen vier dagen Afghanistan bezocht. De reis stond in het teken van zijn naderende afscheid van de krijgsmacht. Berlijn ging langs bij de Nederlandse eenheden en sprak met Afghaanse autoriteiten. In Kabul ontving hij uit handen van minister van Defensie Wardak een hoge Afghaanse onderscheiding.

Berlijn kreeg de Ghazi Mir Bacha Khan-medaille als dank voor de inzet van Nederlandse militairen en diplomaten voor de Afghaanse samenleving. In een eerste reactie zegt de CDS daarover: "Nederlandse militairen, diplomaten en vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de bevolking en autoriteiten te helpen in het streven naar een veiligere en stabiele samenleving. Deze medaille is een eerbetoon aan die inzet, maar ook aan de militairen die tijdens deze missie sneuvelden of gewond raakten. Het is voor mij een aanmoediging het werk hier in dezelfde lijn voort te zetten."

In Kandahar, Deh Rawod en Tarin Kowt sprak Berlijn uitvoerig met het personeel. Bij de Air Task Force op Kandahar Airfield bekeek hij de nieuwste aanpassingen aan de F-16’s. De gevechtsvliegtuigen kregen onlangs modernere bewapening en richtmiddelen voor verbeterde waarneming.

Zowel in Deh Rawod als Tarin Kowt ging Berlijn mee op patrouille. Hij bezocht onder meer één van de nieuwe controleposten, die een belangrijke schakel vormt voor de permanente veiligheid rond Deh Rawod. Tijdens de grote operatie Patan Ghar brachten Nederlandse en andere ISAF-eenheden de stabiliteit terug in het gebied. Het is zaak dat de Afghaanse veiligheidsinstanties de omgeving permanent onder controle houden. De checkpoints zijn daarbij essentieel.

Een lunch in Tarin Kowt sloot het bezoek van de CDS af. De gouverneur van Uruzgan Assedullah Hamdam en generaal Mohammed Sabir van het Afghaanse leger waren daarbij aanwezig. Zij waren vol lof over het goede werk dat de Nederlandse troepen verrichten.


Bron: mindef.nl
Heeft u informatie over items uit mijn collectie? Neem dan contact met mij op..
Lid van SRO en OMSA

Gebruikersavatar
Roel
Moderator
Berichten: 2506
Lid geworden op: 12 Jun 2007, 07:42
Locatie: -Limburg-
Contact:

Berichtdoor Roel » 29 Mar 2008, 10:49

Afbeelding

Met dank aan thijs voor de foto!
Heeft u informatie over items uit mijn collectie? Neem dan contact met mij op..
Lid van SRO en OMSA


Terug naar “Aziätisch continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast