Generaal buiten dienst Ted Meines ereburger Israël

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Generaal buiten dienst Ted Meines ereburger Israël

Berichtdoor Henk-Willem » 28 Aug 2015, 14:23

Leidschendam/Den Haag - Verzetsheld luitenant-generaal buiten dienst Ted Meines (93) uit Leidschendam kan een nieuwe mijlpaal aan zijn imposante carriëre toevoegen. Naast verzetsstrijder, Indiëganger, mede-oprichter en voorzitter van de Veteranenstichting, mag Meines zich sinds gisteren ook ereburger van de staat Israël noemen.

Meines, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tientallen Joodse kinderen redde, ontving het certifcaat uit handen van Haim Divon, ambassadeur van Israël. Tijdens de ceremonie, die plaatsvond op landgoed de Zwaluwenberg roemde Divon zijn heldhaftigheid: "U bent een inspiratie voor een hele generatie. Een voorbeeld voor velen."

Zelf was Meines duidelijk geëmotioneerd en aangedaan door alle aandacht. Voor hem was de uitreiking een bevestiging van de band die hij met Israël al langer voelt: "Tijdens de oorlog had ik de eer Joodse kinderen te mogen redden. Ik ben daardoor een deel van Israël."

De staat Israël eert niet-Joodse mannen en vrouwen die, met inzet van eigen leven en vaak ook dat van hun huisgenoten, Joden hebben gered. Aan hen wordt de eretitel 'Rechtvaardigen onder de Volken' uitgereikt, de hoogste Israëlische onderscheiding. Meines ontving deze onderscheiding in 1992. Zijn naam is bijgeschreven op de eremuur van Yad Vashem in Jeruzalem.

BRON: http://www.hetkrantje-online.nl/lees/42 ... ger-israel
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Aziätisch continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten