Defensiepersoneel in Caribisch gebied ontvangt medaille voor noodhulp aan Haïti

Voor militaire herinneringsmedailles bijv. naar aanleiding van een militaire missie.
Gebruikersavatar
Spraakverwarring
Berichten: 844
Lid geworden op: 28 Dec 2010, 13:48

Defensiepersoneel in Caribisch gebied ontvangt medaille voor noodhulp aan Haïti

Berichtdoor Spraakverwarring » 05 Jun 2017, 17:32

Personeel van Defensie in het Caribisch gebied verleende oktober vorig jaar noodhulp op Haïti. Voor hun inzet kregen zij afgelopen vrijdag de Herinneringsmedaille voor Humanitaire Hulpverlening bij Rampen. Eerder al had de bemanning van Zr.Ms. Holland de medaille uitgereikt gekregen in Den Helder. Op Curaçao werden de medailles uitgereikt door de Commandant Zeemacht in het Caribisch gebied, commandeur Hans Lodder en de consul van Haïti de heer Adam Raymond.

De ceremonie werd behalve door familieleden van de 28 decorandi, bijgewoond door militair- en burgerpersoneel van de verschillende onderdelen van de Commandant Zeemacht in het Caribisch gebied en de Kustwacht. Onder de gedecoreerden bemanningsleden van Zr.Ms. Pelikaan, personeel van het bootpeloton, medewerkers van het Marine Hoofdkwartier Caribisch gebied (MHKC) , Materiele Ondersteuning Caribisch Gebied (MICAR), en personeel van de ziekenboeg en logistieke dienst verzorging van Marinebasis Parera.

Commandeur Lodder noemde in zijn toespraak de inzet voor Haïti een prachtig voorbeeld hoe de verschillende bedrijfsonderdelen van Defensie in het Caribisch gebied als “Eén Team Carib” tot grote prestaties kunnen komen. Uiteindelijk werden met de inzet van personeel en schepen o.a. 450 ton hulpgoederen afgeleverd. De consul van Haïti was zichtbaar aangedaan door de ceremonie. In een kort dankwoord sprak dhr. Raymond namens de bevolking van Haïti zijn dankbaarheid uit voor de noodhulp die door de militairen is geleverd.

Bron: facebookpagina Defensie Caribisch Gebied https://www.facebook.com/DefensieCaribi ... 6882536011
NUNTIUS TRANSMITTENDUS - Regiment Verbindingstroepen

Terug naar “Militaire Herinneringsmedailles”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast