UNPROFOR en UNIFIL onderscheidingen

Voor militaire herinneringsmedailles bijv. naar aanleiding van een militaire missie.
Gebruikersavatar
VOS Crafts
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 Jul 2014, 15:31
Locatie: Leiden
Contact:

UNPROFOR en UNIFIL onderscheidingen

Berichtdoor VOS Crafts » 18 Jul 2014, 10:18

Dit is mijn eerste bericht hier op het forum dus ik zal mezelf even kort voorstellen. Ik ben Alex van VOS Crafts en ik maak en verkoop paracord armbanden. Het is niet mijn bedoeling een bericht te plaatsen als reclame, ik heb een vraag over een onderscheiding waar ik niet uit kom.

Sinds kort maak ik ook armbanden voor veteranen in de kleuren van diverse onderscheidingen. Dit is erg leuk om te doen, zeker omdat de veteranen die dergelijke armbanden bestellen trots zijn op hun missies. Nu heb ik een vraag over de onderscheidingen die bij de UNPROFOR en UNIFIL missies horen.

Ik maak geregeld de volgende armband in de kleuren van UNPROFOR missie: Afbeelding
Afbeelding

Daarnaast maak ik onder andere nu ook deze UNIFIL armband: Afbeelding
Afbeelding

Alleen is het al een keer voorgekomen dat er bij een bestelling naar de eerste armband wordt verwezen als een onderscheiding voor Libanon. Als ik op internet zoek vind ik alleen dat deze onderscheiding bij de VN-Vredesmacht in voormalig Joegoslavië past. De onderscheiding voor Libanon is dan volgens mij de tweede armband (al had ik die destijds nog niet in mijn collectie). Ik kan me niet voorstellen dat een veteraan de verkeerde onderscheiding/armband uitkiest, dus ik moet iets over het hoofd zien denk ik. Welke onderscheidingen passen nu bij welke missies?

Websites als http://www.vredesmissies.nl/ en http://www.onderscheidingen.nl/ hebben me al een heel stuk op weg geholpen. Maar hier kom ik niet uit, vandaar dat ik deze vraag graag aan de experts hier op het forum stel. Ik heb ook gezocht op het forum maar daar ben ik ook niet veel verder mee gekomen. Ik ben redelijk nieuw op het gebied van militaire onderscheidingen, dus elke hulp is welkom (ook tips voor leesvoer!).

Groet,
Alex

Ralph Kolen
Berichten: 300
Lid geworden op: 30 Mar 2008, 22:06

Re: UNPROFOR en UNIFIL onderscheidingen

Berichtdoor Ralph Kolen » 18 Jul 2014, 11:13

Dit kan waarschijnlijk een goede aanvulling zijn: http://mymedals.eu/MissionFrame.html

Gebruikersavatar
VOS Crafts
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 Jul 2014, 15:31
Locatie: Leiden
Contact:

Re: UNPROFOR en UNIFIL onderscheidingen

Berichtdoor VOS Crafts » 18 Jul 2014, 20:59

Ralph Kolen schreef:Dit kan waarschijnlijk een goede aanvulling zijn: http://mymedals.eu/MissionFrame.html


Bedankt Ralph, dat is een mooi overzicht! Ik zie via die link dat het mogelijk is verschillende onderscheidingen te krijgen voor dezelfde missie, afhankelijk van de instantie welke de medaille uitreikt. Dat is waarschijnlijk heel logisch, maar het is voor mij nieuw :wink: Ik zie ook dat de Nederlandse medaille voor UNIFIL sterk lijkt op die van UNPROFOR maar dan zonder de groene en bruine lijn. Dat zal dan waarschijnlijk het misverstand verklaren!


Terug naar “Militaire Herinneringsmedailles”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast