Herinneringsmedaille voor inzet militairen wereldwijd

Voor militaire herinneringsmedailles bijv. naar aanleiding van een militaire missie.
Gebruikersavatar
officier
Berichten: 484
Lid geworden op: 09 Apr 2010, 10:09

Herinneringsmedaille voor inzet militairen wereldwijd

Berichtdoor officier » 16 Okt 2011, 13:56

“Uw inspanningen hebben bijgedragen aan de stabiliteit in de wereld. Hoe klein dan ook, ze doen ertoe.” Dat zei de commandant van de Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Dick van Putten, vandaag in Apeldoorn tegen 150 militairen afkomstig van alle krijgsmachtdelen, aan wie hij de Herinneringsmedaille Vredesoperaties uitreikte. Zij kregen het eremetaal, omdat zij deelnamen aan diverse missies in Afrika en Azië en op de Balkan.

Van Putten sprak ook over durf en waardering. "Soms brengt het werk ons in onverwachte en nieuwe situaties en dan wordt juist van de militair durf verwacht om te handelen. Defensie leidt haar personeel daartoe op en verwacht dit ook van hen”. Volgens de marechausseecommandant zetten de militairen met hun manier van optreden goede resultaten neer. “Uw prestaties blijven niet onopgemerkt. Nederland is een graag geziene partner."

Spotlight
De landen waar de gedecoreerde militairen naartoe waren uitgezonden zijn Kosovo, Bosnië-Herzegovina, Irak, Congo, Burundi, Soedan, het Midden-Oosten en Afghanistan. Het zijn missies die over het algemeen wat minder in de spotlights staan en die in sommige gevallen uit niet meer dan één of enkele personen bestaan. Een aantal functionarissen dat dit voorjaar in Noord-Afghanistan de huidige politietrainingsmissie voorbereidde, ontving vandaag ook een herinneringsmedaille.

Bron: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2011/10/14/46188583/Herinneringsmedaille_voor_inzet_militairen_wereldwijd
"Weapons are an important factor in war, but not the decisive one; it is man and not materials that counts"

Terug naar “Militaire Herinneringsmedailles”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast