Joint Service Commendation Medal aan commando-officieren

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Joint Service Commendation Medal aan commando-officieren

Berichtdoor Alex » 24 Jun 2017, 10:08

Een drietal nagekomen berichten:

Drie commando-officieren en 1 kapitein MARSOF, hebben woensdag 17 juni 2015 de Joint Service Commendation Medal gekregen. De uitreiking vond plaats in de residentie van de Amerikaanse Ambassadeur in Den Haag. De uitreiking werd verricht door de Amerikaanse landmacht-attaché Colonel Leo Buzzerio in aanwezigheid van zowel de Amerikaanse defensie- tevens marine-attaché alsmede de Amerikaanse luchtmacht-attaché. De militairen kregen de onderscheiding voor hun bijdrage aan het NATO Special Operations Component Command-Afghanistan (NSOCC-A) in Kabul. In de periode van 2012 -2014 leverde Nederland één stafofficier aan deze nieuwe staf. Met de oprichting van NSOCC-A werden alle in Afghanistan opererende SF-eenheden onder één commando geplaatst. NSOCC-A coördineert de inzet van SF-eenheden en draagt zorg voor een efficiënte inzet van schaarse (inzet)middelen.
Bron: https://www.korpscommandotroepen.nl/act ... scheiding/

Als teken van bijzondere waardering is onlangs de Joint Service Commendation Medal uitgereikt aan luitenant-kolonel (lkol) Cor Herwegh. Lkol Herwegh was van 14 januari 2013 tot 15 september 2015 als eerste Nederlands Liaison Officier geplaatst op het United States Special Operations Command (USSOCOM) te Tampa (VS). De uitreiking werd verricht door de Amerikaanse generaal Votel, Commandant USSOCOM.
Bron: https://www.korpscommandotroepen.nl/act ... heiding-2/

7 december 2016. Na de uitreiking van de officierskruizen gaf lkol Willem Melchers het woord aan hoofd Joint Special Operations (JSO) kolonel Timmermans. Kolonel Timmermans introduceerde de aanwezige gast, US SOF DEFAT and Army Attaché colonel Martinelli. Beide heren waren duidelijk niet per toeval aanwezig omdat ze een bezoek hadden gebracht aan de oefening Low Lands, maar waren speciaal naar Roosendaal gekomen om C-KCT te decoreren met de Joint Service Commendation Medal. In de periode 14 april 2009/16 augustus 2011 maakte lkol Jelte Groen deel uit van Combined Planning Group, Strategy, Plans and Policy Directorate, United States Central Command, MacDill Airforce Base, Florida. Na de uitreiking bedankte C-KCT voor de bijzondere onderscheiding en moedigde iedereen aan, die in de gelegenheid komt om naar een internationaal hoofdkwartier te gaan die kans te pakken.
Bron: https://www.korpscommandotroepen.nl/act ... m-verrast/

161206-Commendation-medal-1.jpg

161206-Commendation-medal-6.jpg

De Joint Service Commendation Medal is een Amerikaanse onderscheiding die door de Amerikaanse Minister van Defensie toegekend wordt voor bijzondere verdiensten tijdens een joint optreden.
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Amerikaans continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast