Hoge Cubaanse onderscheiding voor Schalkhaarder Lamping

Gebruikersavatar
Roel
Moderator
Berichten: 2502
Lid geworden op: 12 Jun 2007, 07:42
Locatie: -Limburg-
Contact:

Hoge Cubaanse onderscheiding voor Schalkhaarder Lamping

Berichtdoor Roel » 18 Nov 2007, 17:39

SCHALKHAAR/HAVANA - Schalkhaarder Pierre Lamping heeft een hoge Cubaanse onderscheiding gekregen: de 'Medaille van Vriendschap met het Cubaanse volk'. De oud-gynaecoloog van het Deventer Ziekenhuis kreeg het eerbetoon vanwege zijn jarenlange inzet voor verbetering van de gezondheidszorg in Cuba, met name in de centraal gelegen provincie Matanzas.

Eenzelfde onderscheiding ging naar Dick Assink uit Raalte. Assink is voorzitter van de Stichting Humanitaire Hulp Antillen (SHHA) die hij in 1995 heeft opgericht. Dr. Lamping is als medische adviseur aan de stichting verbonden. De onderscheiding is gisteravond uitgereikt in Havana. Lamping kon daarbij niet aanwezig zijn. Zijn onderscheiding werd in ontvangst genomen door de penningmeester van de SHHA, Peter van Wegen. Assink was wel aanwezig en toonde zich zowel trots als bescheiden: ,,Het is natuurlijk geweldig dat we op deze manier bedankt worden door het Cubaanse volk. We doen het vooral voor die bevolking, die het nog steeds erg moeilijk heeft en het op medisch gebied met zeer weinig moet stellen.''

Assink en Lamping hebben samen met vele andere vrijwilligers elk jaar grote hoeveelheden medicijnen, medische instrumenten, laboratoriumapparatuur, intensive care bedden, een ambulance vele bouwmaterialen en diverse Lada's naar Cuba verscheept. Met in Nederland bijeengebracht geld konden regionale ziekenhuizen, klinieken en een bejaardentehuis worden opgeknapt.


Bron: De Stentor
Heeft u informatie over items uit mijn collectie? Neem dan contact met mij op..
Lid van SRO en OMSA

Terug naar “Amerikaans continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast