Joint Service Commendation Medal voor landmachtofficieren

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Joint Service Commendation Medal voor landmachtofficieren

Berichtdoor Alex » 27 Jun 2013, 09:24

Kolonel Mike Calmeijer Meijburg is onderscheiden met de Joint Service Commendation Medal. Hij ontving deze Amerikaanse onderscheiding voor zijn werk bij het United States Africa Command, waar hij van februari 2010 tot mei 2013 werkte als liaison officier. Als eerste Nederlandse liaison legde Calmeijer Meijburg een stevige basis voor het versterken van de samenwerking tussen de Verenigde Staten en Nederland. Zo nam hij onder meer het voortouw bij de integratie van Nederlandse instructeurs in het J2 militaire inlichtingenprogramma. Dit leidde er toe dat Nederlandse instructeurs cursussen verzorgden in Rwanda en Nigeria.
Calmeijer.jpg
Calmeijer.jpg (30.71 KiB) 4957 keer bekeken

Majoor Barry van het Korps Commandotroepen is onlangs ook onderscheiden met de Joint Service Commendation Medal. Hij ontving deze bijzondere Amerikaanse onderscheiding voor zijn buitengewone diensten als Deputy Director Future operations bij het NATO Special Operations Component Command en de Special Operations Joint Task Force – Afghanistan (NSOCC – A) in de periode 8 januari tot 8 mei 2013. Dit is een Special Forces Hoofdkwartier waar alle US/NATO en Afghaanse gepartnerde eenheden onder vallen. Majoor Barry werd bij het NSOCC-A gewaardeerd vanwege zijn analytisch vermogen en zijn kennis en ervaring op het gebied van Joint SOF strategie. Dit leidde ertoe dat de juiste middelen en mogelijkheden werden ingezet. Hierdoor werd combat effectiviteit verhoogd en een significante bijdrage geleverd bij het vernietigen van insurgents netwerken. Zijn toegewijde bijdrage binnen de campagneplanning met ISAF, ISAF SOF (Special Operations Forces) en NATO was cruciaal voor het behaalde succes van NSOCC-A. Barry bekleedde tussen al zijn toegewezen werkzaamheden ook nog de functie van ‘Joint Operations Officer in charge’, verbeterde procedures, bracht structuur en logica aan binnen de grafische weergaven van operatieplannen en statusborden waardoor de situational awareness voor de Commandant NSOCC-A continu gewaarborgd bleef.
JSCM.jpg
JSCM.jpg (13.11 KiB) 4957 keer bekeken

De Joint Service Commendation Medal is een Amerikaanse onderscheiding die toegekend wordt voor bijzondere verdiensten tijdens een joint optreden.

Bron: Defensiekrant nr. 14, 27 juni 2013
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Amerikaans continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast