Admiraal Borsboom grootofficier in Braziliaanse orde

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 833
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Admiraal Borsboom grootofficier in Braziliaanse orde

Berichtdoor Alex » 19 Jun 2012, 09:08

18 juni 2012
Vice-admiraal Matthieu Borsboom is in de Amerikaanse regio, onder meer voor een driedaagse ontmoeting met zijn Braziliaanse collega admiraal Julio Soares Moura Neto. Dit zogenoemde ‘navy-to-navy’ bezoek, inmiddels afgerond, stond in het teken van de bestaande vriendschappelijke relaties en samenwerkingsverbanden tussen beide marines.
Er is met de Brazilianen gesproken over meer samenwerking op het gebied van piraterij- en drugsbestrijding in de regio en over verdere ondersteuning bij opleidingen. Zo heeft onlangs een Braziliaanse marineofficier deelgenomen aan de Nederlandse onderzeebootcommandantenopleiding. De uitnodiging voor admiraal Borsboom om naar Brazilië te komen, stond al lang. Aanleiding om nu te gaan, was het door minister Hillen ondertekenen, afgelopen december, van een defensieverdrag tot meer samenwerking met de Brazilianen. Dit zogenaamde Framework Agreement vormt een belangrijke randvoorwaarde voor de Nederlandse marinescheepsbouw om mee te dingen naar nieuwbouwprojecten voor de Braziliaanse marine. Ook creëert dit verdrag de mogelijkheid voor de marine om de Braziliaanse zeemacht te ondersteunen. Borsboom bezocht in Rio de Janeiro onder meer het operatiecentrum van de marine, de onderzeedienst en eenheden van de Braziliaanse mariniers. Ook bezocht hij het Riverine Operatiecentrum in Manaus, in het deltagebied van de Amazonerivier in het noorden van het land. Dit centrum is gespecialiseerd in maritieme operaties in rivierdelta's.
Tijdens het bezoek werd Borsboom benoemd tot Grootofficier in de Order of Naval Merit. Dit gebeurde voor zijn gewaardeerde inzet voor de marinesamenwerking en voor zijn niet aflatende inspanningen om deze cooperatie naar een nog hoger niveau te brengen. Het is bijzonder dat deze medaille aan een buitenlandse militair werd toegekend. "Ik ben uiteraard zeer vereerd met deze hoge militaire onderscheiding en zie het als een erkenning van en waardering voor het goede werk van alle vrouwen en mannen van de Koninklijke Marine", aldus een verraste Borsboom die vervolgens doorreisde naar Key West in Florida om het patrouilleschip Holland te aanschouwen.

Bron: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2 ... menwerking
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Amerikaans continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast