Surinaamse onderscheiding voor Remy Hirasing

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Surinaamse onderscheiding voor Remy Hirasing

Berichtdoor Henk-Willem » 29 Mar 2009, 11:12

Hoogleraar jeugdgezondheidszorg Remy Hirasing is benoemd tot officier in de Ere-orde van de Palm, wegens zijn verdiensten voor Suriname. Samen met drie anderen nam hij vorige maand in de Surinaamse ambassade in Den Haag de onderscheiding in ontvangst.

Ambassadeur Urmila Joell-Sewnundun reikte namens president Venetiaan de hoge onderscheiding uit. Ze legde in haar toespraak uit dat deze in Suriname jaarlijks worden toegekend rond onafhankelijkheidsdag, op 25 november. Omdat Hirasing en de andere onderscheiden personen buiten Suriname wonen, is de plechtigheid verschoven. De medaille bestaat uit een vijfpuntige gouden ster met daarop een medaillon met een afbeelding van een palmboom. Daaromheen staat in gouden letters het devies ‘justitia - pietas - fides’.

Hirasing vindt zijn onderscheiding een hele erkenning en erg bijzonder. “Het kwam als een complete verrassing. Het is alleen jammer dat het mijn wetenschappelijk werk op het gebied van jeugd- en kindergeneeskunde betreft. Een onderscheiding voor mijn werk voor de stichting Tamara was misschien mooier geweest.” Stichting Tamara zet hulpprojecten op voor scholing en opvoeding van Surinaamse kinderen in Suriname. Hirasing is graag bereid om terug te gaan naar Suriname om te helpen de verdere ontwikkeling van het land in gang te zetten. Bijvoorbeeld op het gebied van preventieve zorg of onderwijs. “Er is daar zoveel meer te doen.”

BRON: waterkant.net
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Amerikaans continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast