Hans Onderwater ontvangt Britse onderscheiding

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hans Onderwater ontvangt Britse onderscheiding

Berichtdoor Henk-Willem » 02 Jun 2017, 07:40

In de residentie van de Britse ambassadeur in Den Haag heeft Hans Onderwater vrijdag de MBE ontvangen, de hoogste Britse onderscheiding voor buitenlanders. Hiermee wordt de waardering uitgedrukt voor het onderzoek dat hij gedaan heeft naar gevallen piloten in de Tweede Wereldoorlog.

"De ambassadeur overhandigde mij het Koninklijk Besluit, dat bij hoge uitzondering was ondertekend door zowel Koningin Elizabeth II als Prins Philip. De ambassadeur zei dat daarmee de nadruk werd gelegd op de waardering van beiden", vertelt Hans Onderwater. De ambassadeur vroeg Marjoan Onderwater om de onderscheiding bij haar man op te spelden.

Er waren ongeveer zeventig gasten aanwezig, waaronder burgemeester Jan van Belzen en nog een twintig andere Barendrechtse genodigden. Zeer speciale gasten waren de ambassadeur van Australië, Dr. Brett Mason, de commandant van No.603 Squadron (het squadron van Jack Dawson Green, die in Barendrecht begraven is), de Britse vroegere Chef defensiestaf Marshal of the RAF Lord Jock Stirrup, Viscount Hugh Trenchard (wiens grootvader in 1918 de RAF oprichtte), Generaal Majoor de Jong namens de Koninklijke Landmacht en een tiental genodigden uit Engeland.
Als toast kregen de gasten een glas champagne uit de wijngaard van Prins Charles. Deze wijn wordt alleen geschonken bij 'Koninklijke' aangelegenheden.

In Het Zuiden van woensdag staat een interview met Hans Onderwater.

BRON: http://www.hetzuidenbarendrecht.nl/nieu ... rscheiding
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Europees continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten