Hoge Hongaarse onderscheiding voor Bussumse Kinderen in Nood

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hoge Hongaarse onderscheiding voor Bussumse Kinderen in Nood

Berichtdoor Henk-Willem » 26 Okt 2014, 14:59

BUSSUM - De onvermoeibare, tomeloze en jarenlange inzet van Stichting Kinderen in Nood voor de arme medemens kan rekenen op veel erkentelijkheid. Dinsdag ontvangt het bestuur van deze Bussumse hulpinstantie uit handen van de Hongaarse minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling een hoge onderscheiding voor hun prestaties.

Minister Sandór Fazekas overhandigt de Bussumse bestuursleden dinsdag deze blijk van waardering. Dat gebeurt ter gelegenheid an de Hongaarse nationale feestdag (20 augustus). Deze ceremonie vindt plaats op het ministerie in Budapest.

Inzet
Het betreft de zogeheten orde van verdienste, die kan worden verleend als uitzonderlijk hoge waardering aan Hongaren die zich jarenlang actief hebben ingezet voor hun land. Tot nu toe heeft slechts een klein aantal personen deze orde ontvangen. 'De bestuursleden van Kinderen in Nood ontvangen de onderscheiding uit handen van de minister, omdat alleen natuurlijke personen hiervoor in aanmerking komen, geen organisaties', aldus een zegsman van de stichting. Tevens benadrukt deze dat het bestuur deze onderscheiding mede namens de 75 onmisbare vrijwilligers in ontvangst neemt.

Stichting Kinderen in Nood is ontstaan uit particulier initiatief en zag op 3 september 1990 het levenslicht. Het is een organisatie met uitsluitend vrijwilligers, die zich in Bussum en de rest van 't Gooi bezig houdt met het inzamelen van hulpgoederen en fondsen. De stichting is vooral actief in Roemenië en Hongarije.

Daklozen
Vanaf oktober 2003 heeft Stichting Kinderen in Nood circa 75 met hulpgoederen gevulde vrachtwagens van elk 100 m³ inhoud naar Hongarije gezonden. Hiermee konden kinderen, ouderen, daklozen, scholen, sociale centra en ziekenhuizen worden geholpen. Dit betekent dat de stichting circa 7,5 miljoen kilo hulpgoederen heeft gestuurd met een door haar contactpersoon in Hongarije, dominee Gusztáv Fodor, geschatte waarde van ruim 3,5 miljoen euro.

'Fodor, heeft eens gezegd dat hij met één vracht wel vierduizend mensen kan helpen. Dit betekent dat met de 75 vrachtwagens zo'n 300.000 mensen zijn geholpen', is de Bussumse rekensom.

Op de website van de stichting, www.kindereninnood.nl, vindt men meer informatie over de activiteiten van Stichting Kinderen in Nood.

BRON: dichtbij.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Europees continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast