Poolse medailles voor 2 militairen 30 Natresbataljon

Gebruikersavatar
Roel
Moderator
Berichten: 2502
Lid geworden op: 12 Jun 2007, 07:42
Locatie: -Limburg-
Contact:

Poolse medailles voor 2 militairen 30 Natresbataljon

Berichtdoor Roel » 28 Okt 2013, 13:16

Poolse medailles voor 2 militairen 30 Natresbataljon

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober mochten eerste luitenant Ad Dilven en sergeant-majoor Jan van Dongen de bronzen medaille van het Poolse leger ontvangen van de Minister van Defensie Tomasz Siemoniak. Defensie-attaché kolonel Dariusz Adam Waryszewski speldde hen de medailles op. De natresmilitairen ontvingen deze bijzondere onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten aan de herdenking van de bevrijding van Breda en omgeving.

Militairen van de B-compagnie van 30 Natresbataljon vormen onder leiding van Dilven en Van Dongen al jaren de erewacht, zo ook tijdens deze 69ste herdenking. Traditioneel vindt de herdenking plaats in aanwezigheid van de Poolse oud-strijders van de 1e Poolse Pantserdivisie. Op zaterdag op het Pools Militair Ereveld in Oosterhout en op zondag aan de Ettensebaan in Breda, waar ook generaal Stanislaw Maczek ligt begraven tussen zijn manschappen.

Op 29 oktober 1944 werd Breda bevrijd door de 1e Poolse Pantserdivisie, die opgericht werd in Schotland onder leiding van Generaal Maczek.


Bron facebook natres
Heeft u informatie over items uit mijn collectie? Neem dan contact met mij op..
Lid van SRO en OMSA

Terug naar “Europees continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast