Hoge Belgische onderscheiding voor VADM Borsboom

Gebruikersavatar
René
Berichten: 603
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Hoge Belgische onderscheiding voor VADM Borsboom

Berichtdoor René » 10 Jun 2013, 17:22

Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom is vandaag op de Belgische ambassade in Den Haag benoemd tot Commandeur in de Kroonorde. Hij ontving de Belgische onderscheiding voor het verdiepen en versterken van de Belgisch-Nederlandse samenwerking.

“Admiraal Borsboom is de verpersoonlijking van de Belgisch-Nederlandse samenwerking”, zei de Belgische ambassadeur Frank Geerkens. “Door zijn nimmer aflatende enthousiasme en gedreven inzet wordt de binationale gedachte op een hoogst professionele wijze vertegenwoordigd.“

Voorbeeldfunctie
Volgens de ambassadeur heeft zijn gedrevenheid geleid tot een innige samenwerking op het gebied van onder meer opleiding en onderhoud, het zogenoemde pooling and sharing. Een samenwerking ook die als voorbeeld dient voor andere landen.

Eerbetoon
Vice-admiraal Borsboom was blij met de onderscheiding die in zijn ogen een eerbetoon is aan het harde werk van alle Belgische en Nederlandse marinemensen.


Bron http://www.defensie.nl/marine/actueel/nieuws/2013/06/10/46206358/Belgische_onderscheiding_voor_vice_admiraal_Borsboom
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)

Terug naar “Europees continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast