Hoge onderscheiding Polen voor Bredanaars

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hoge onderscheiding Polen voor Bredanaars

Berichtdoor Henk-Willem » 25 Aug 2011, 08:21

BREDA - De president van Polen heeft aan Bredanaars Tom Peeters en Ad Suurmeijer hoge onderscheidingen toegekend voor de wijze waarop zij in hun woonplaats de Poolse belangen hebben gediend.

Beide decorandi zijn verbonden aan het Generaal Maczekmuseum. Suurmeijer, die in de afgelopen negen jaar onder meer hoofd beheer en penningmeester van het museum was, ontvangt het Ridderkruis in de Orde van Verdienste van de Republiek Polen voor zijn aandeel in het 'populariseren van de Poolse geschiedenis in Nederland'.

Museumgids Tom Peeters is het Officierskruis van diezelfde orde toegekend, wegens 'zijn uitnemende verdiensten voor het hooghouden van de herinnering aan de inbreng van Poolse soldaten in de bevrijding van Nederland'. Peeters publiceerde drie boeken over Breda's bevrijders. Het Poolse aandeel in de overwinning is zijn bekendste titel. Vijf jaar geleden werd Peeters in Londen al gedecoreerd met de Golden Bar van de Wereldorganisatie van de 1e Poolse Pantserdivisie. Op de Poolse ambassade in Den Haag speldt ambassadeur dr. Janusz Stanczyk de Bredanaars morgenmiddag hun versierselen op.

BRON: BNdestem.nl
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Europees continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast