Hoge Britse ridderorde voor Jaap de Hoop Scheffer

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hoge Britse ridderorde voor Jaap de Hoop Scheffer

Berichtdoor Henk-Willem » 11 Feb 2010, 09:44

Jaap de Hoop Scheffer, de voormalige secretaris-generaal van de NAVO is vandaag door de Britse koningin Elizabeth onderscheiden met een ridderorde. De Hoop Scheffer mag zich vanaf vandaag Knight Commander of St Michael and St George noemen.

De Hoop Scheffer kreeg de ridderorde voor zijn verdiensten bij de NAVO. Het is de op vijf na hoogste onderscheiding die de Britse koningin kan uitreiken. De eer wordt meestal aan Britse ambassadeurs toegekend. Omdat De Hoop Scheffer niet Brits is, mag hij zich geen ‘sir’ noemen.

Ridderorde
Eerder kreeg de 61-jarige De Hoop Scheffer al dehoogste onderscheiding van premier Jan Peter Balkenende: de Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau.

De Hoop Scheffer was van 2004 tot augustus 2009 secretaris-generaal van de NAVO. Hij werd opgevolgd door de Deen Anders Fogh Rasmussen. Daarvoor was hij voro het CDA minister van Buitenlandse Zaken en fractievoorzitter. Momenteel is de oud-politicus hoogleraar aan de Universiteit van Leiden.

BRON: Elsevier
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Re: Hoge Britse ridderorde voor Jaap de Hoop Scheffer

Berichtdoor Henk-Willem » 11 Feb 2010, 09:45

Hoge Britse ridderorde voor De Hoop Scheffer

LONDEN - Jaap de Hoop Scheffer heeft woensdagmiddag een ridderorde van de Britse koningin Elizabeth ontvangen. De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Miliband reikte de koninklijke onderscheiding uit namens het staatshoofd.

De Hoop Scheffer, die in augustus na 5,5 jaar terugtrad als secretaris-generaal van de NAVO, kreeg zijn ridderschap voor zijn 'diensten voor de NAVO'.

De Hoop Scheffer werd benoemd tot honorair 'Knight Commander of St Michael and St George'. De ridderorde is de op vijf na belangrijkste Britse koninklijke onderscheiding en is vooral bedoeld voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor buitenlandse zaken. Britse ambassadeurs ontvangen vaak deze onderscheiding. Omdat De Hoop Scheffer buitenlands is, is de titel 'honorair' en kan hij zich geen 'Sir' noemen. (ANP)

BRON: AD
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014


Terug naar “Europees continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten