Britse medailles voor Nederlandse majoor

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Britse medailles voor Nederlandse majoor

Berichtdoor Alex » 15 Mar 2009, 18:05

"De Nederlandse majoor Hildo Maarleveld heeft uit handen van de Britse ambassadeur Lyn Parker Britse herinneringsmedailles gekregen voor zijn deelname aan de missies in Irak en Afghanistan.
Maarleveld, toen nog kapitein, was tussen augustus 2001 en augustus 2004 namens de Luchtmobiele Brigade geplaatst als liaison officier bij de Britse tegenhanger, het 2e (GBR) Parachute Regiment van 16 Air Assault Brigade. In deze functie onderhield Maarleveld het contact met andere eenheden. De periode kenmerkte zich voor het bataljon door de vele missies.
Maarleveld werd direct ingezet tijdens Operatie Harvest in Macedonië. Deze operatie werd gevolgd door uitzending naar Afghanistan, waar hij namens de Britten als liaison officier optrad bij de Duitse Battlegroup in Kabul. Bij terugkeer werd zijn eenheid in Noord-Ierland geplaatst, maar als Nederlander mocht Maarleveld niet mee. In plaats daarvan volgde hij de hogere officiersvorming aan de Britse Defensieacademie. Ook dit bleek niet zijn laatste avontuur, want er volgde nog een missie in Irak. Opnieuw vervulde Maarleveld de functie van liaison officier, nu op het hoofdkwartier van de Coalition Joint Task Force in Bagdad.
De uitreikingsceremonie op de Britse Ambassade vond gisteren plaats in aanwezigheid van kolonel Brons, waarnemend commandant 11 Luchtmobiele Brigade, de Engelse militair attaché kolonel Jerry Heal en het gezin van de gedecoreerde."

Ik kan niet precies zien welke twee medailles het betreft:
http://www.defensie.nl/landmacht/actuee ... e_militair
Bijlagen
brit.jpg
Uitreiking
brit.jpg (37 KiB) 9630 keer bekeken
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Ralph Kolen
Berichten: 300
Lid geworden op: 30 Mar 2008, 22:06

Berichtdoor Ralph Kolen » 16 Mar 2009, 01:44

Op het kussen liggen, links, the Operational Service Medal for Afghanistan with clasp en, rechts, the Iraq Medal.


Terug naar “Europees continent”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast