Onderscheiding, de gouden pionier

BNMO, etc.
Borrel
Berichten: 90
Lid geworden op: 05 Sep 2007, 06:50

Onderscheiding, de gouden pionier

Berichtdoor Borrel » 28 Jan 2010, 08:39

Deze onderscheiding is misschien wat op het randje binnen de range Nederlandse Onderscheidingen. Maar ik vond het wel grappig om dat het bedrijf waar ik werk hiermee onderscheiden is: de gouden Pionier.

dinsdag 26 januari 2010
De Genie en de NLDA (Nederlandse Defensie Academie) hebben de tijdelijke waterkering BoxBarrier onderscheiden met de Gouden Pionier. Dit flexibele en mobiele systeem voor tijdelijke waterkeringen is ontwikkeld door Movares, BAM Infraconsult en GMB.

De Gouden Pionier is door de Genie uitgereikt naar aanleiding van een symposium rond het thema Intensivering Civiel-Militaire Samenwerking (ICMS). De prijsvraag is georganiseerd door de sectie Civiele Techniek van de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) en het Regiment Genietroepen. De inschrijvingen zijn beoordeeld door de FMW en het OTC-Genie KC op originaliteit, haalbaarheid en veelbelovendheid.
De uitreiking van de trofee vond plaats op 22 januari 2010 in het Geniemuseum te Vught door prof. dr. ir. Almer van der Stoel en de regimentscommandant opleidingen- en trainingscentrum van de Genie kolonel J.H. de Vries. Zij spraken hun bijzondere waardering uit voor het bijzonder innovatieve concept en de flexibele hanteerbaarheid van de BoxBarrier. Ook de eenvoudige en robuuste uitvoering werd geprezen in het juryrapport. De BoxBarrier is een zeer effectieve tijdelijke waterkering waarmee de kerende hoogte van een dijk of kade tijdelijk kan worden verhoogd of waarmee op vlak terrein een tijdelijke dijk kan worden aangelegd. Deze extra kerende hoogte voorkomt overstromingen in het achterland. De BoxBarrier kenmerkt zich door gemak omdat het systeem gebruikt maakt van zijn opponent: het keert water met water. De modulaire kering werkt eenvoudig. Een rij kunststof elementen wordt geplaatst en deze elementen worden verbonden met koppelstukken. Vervolgens worden de kunststof elementen gevuld met water door een pomp en afgesloten met een deksel.

Deze eenvoudige hanteerbaarheid is een belangrijk element dat het werk van Defensie bij dreigende overstromingen een stuk makkelijker en efficiënter maakt.
Overstromingen zijn verantwoordelijk voor 50 procent van alle dodelijke slachtoffers veroorzaakt door natuurrampen. In de toekomst zal de frequentie en de grootte van de overstromingen alleen maar toenemen. Het leger wordt regelmatig ingezet om bij dreigende overstromingen om te helpen het water in te dammen.


van de site van Movares Nederland BV
Bijlagen
Pioschop.jpg
Pioschop.jpg (12.11 KiB) 8731 keer bekeken

Terug naar “Niet erkende onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast