Erepenning Koninklijke Luchtmacht

Rode Kruis, Nijmeegse Vierdaagse, etc. etc.
Rogier
Berichten: 153
Lid geworden op: 18 Aug 2008, 06:05
Locatie: Amsterdam

Erepenning Koninklijke Luchtmacht

Berichtdoor Rogier » 17 Nov 2009, 06:47

Erepenning voor levensreddende luchtmachters (bron: Mindef 10 november 2009)

De sergeanten-majoors Theo Lancee en Wim Versteeg van de Groep Luchtmacht Reserve (GLR) hebben afgelopen weekend op het Air Operations Control Station (AOCS) in Nieuw Milligen de Erepenning Koninklijke Luchtmacht ontvangen voor levensreddende hulp bij een zwaar ongeval op de N2 bij Eindhoven op 4 augustus.

Daar waren een personenauto en een vrachtwagen betrokken bij een botsing. De reservemilitairen waren onderweg naar het oefenterrein Weerterheide en stuitten op het ongeval dat zich seconden eerder had voorgedaan. De 2 inzittenden van de personenauto waren gewond, waarvan 1 ernstig. Lancee en Versteeg parkeerden direct hun eigen voertuig en boden eerste hulp, in afwachting van de hulpdiensten.

Assistentie
Vanaf het moment dat de medische diensten arriveerden assisteerden de 2 militairen door het dragen van apparatuur, praten met getuigen en het regelen van het verkeer. Mede dankzij hen is erger letsel bij de slachtoffers voorkomen.

Onderscheiding
De Erepenning Koninklijke Luchtmacht werd ten overstaan van de troepen van GLR uitgereikt aan Lancee en Versteeg. Deze medaille is een waardering voor zeer bijzondere verrichtingen van luchtmachtpersoneel.
Bijlagen
1.jpg
1.jpg (23.27 KiB) 9448 keer bekeken
HONI SOIT QUI MAL Y PENSE

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 866
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Re: Erepenning Koninklijke Luchtmacht

Berichtdoor Alex » 11 Jan 2010, 22:15

Korporaal Lieven Poortvliet van het brandweerpeloton op Vliegbasis Woensdrecht ontving gisteren de erepenning van de Koninklijke Luchtmacht. De penning werd toegekend voor het redden van een 5-jarig jongetje.
Met gevaar voor eigen leven redde Poortvliet, op 16 augustus vorig jaar, het kind van de verdrinkingsdood. Het slachtoffertje werd op het strand van Vlissingen verrast door een extreem hoge vloedgolf, die het jongetje het water in sleurde. De golf werd veroorzaakt door een snel varend zeeschip. Het kind verdween voor de ogen van zijn moeder onder water.
De toevallig aanwezige korporaal aarzelde geen moment en dook het water in, vond het slachtoffer onder water en bracht hem weer aan de kant. Daar was inmiddels medische hulp gearriveerd die het jongetje verder behandelde. Korporaal Poortvliet wist door snel optreden ernstig letsel te voorkomen.Korporaal Poortvliet kreeg de erepenning uit handen van de commandant van vliegbasis Woensdrecht, luitenant-kolonel Anton Vosters.

Bron: intranet Defensie
Bijlagen
KLu1.jpg
KLu1.jpg (13.17 KiB) 9385 keer bekeken
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe


Terug naar “Erkende onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast