Vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid

Leon
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 Mar 2015, 17:23

Vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid

Berichtdoor Leon » 08 Jun 2015, 08:24

Een vriend van mij is binnenkort 7 jaar politievrijwilliger, maar daarnaast werkt hij inmiddels ook bijna 3 jaar bij de natres.
Dit zou samen 10 jaar zijn, maar hij heeft dus 3 jaar beide gedaan. Daarnaast is de uitreiking van de vrijwilligersmedaille voor de natres ook niet meer van toepassing, maar tellen de jaren nog wel voor de politie. Mijn vraag is dus eigenlijk of hij bij de politie in aanmerking zou kunnen komen voor de vrijwilligersmedaille?

Gebruikersavatar
René
Berichten: 603
Lid geworden op: 25 Apr 2009, 10:45

Re: Vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid

Berichtdoor René » 10 Jun 2015, 07:02

Beste Leon,

Artikel 2 van het Besluit van 2 februari 1998, houdende regels met betrekking tot de toekenning van een medaille aan vrijwilligers die in repressieve dienst taken op het terrein van de openbare orde en veiligheid verrichten (Besluit vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid) stelt: "Het bevoegd gezag kent een medaille toe aan degene die aaneensluitend of met een onderbreking van ten hoogste twee maanden gedurende een periode van tien jaren in repressieve dienst taken op het terrein van de openbare orde en veiligheid heeft verricht als vrijwilliger bij:"

In de toelichting op dit artikel wordt uitgelicht dat "Aan vrijwilligers wordt een medaille toegekend indien zij blijkens artikel 2 gedurende tien jaren in repressieve dienst taken hebben verricht op het terrein van de openbare orde en veiligheid bij één van de in dat artikel limitatief opgesomde organisaties."

Hieruit volgt dat de drie jaar NatRes niet kan worden opgeteld bij de zeven jaar politie-vrijwilliger om te komen tot de minimaal vereiste 10 jaar.
“Un soldat long et dur combat pour un morceau de ruban de couleur” (Napoleon Bonaparte)

Gebruikersavatar
Spraakverwarring
Berichten: 856
Lid geworden op: 28 Dec 2010, 13:48

Re: Vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid

Berichtdoor Spraakverwarring » 10 Jun 2015, 07:12

Het keyword is m.i. ook "aaneensluitend", m.a.w. je kunt niet verschillende periodes bij elkaar optellen, zeker niet als die parallel zijn verlopen (7 jaar politie en tegelijkertijd 3 jaar natres).
NUNTIUS TRANSMITTENDUS - Regiment Verbindingstroepen

Leon
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 Mar 2015, 17:23

Re: Vrijwilligersmedaille openbare orde en veiligheid

Berichtdoor Leon » 10 Jun 2015, 10:00

Dank voor jullie reacties. Hier kan ik wat mee.


Terug naar “Onderofficieren en manschappen Krijgsmacht”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast