Pagina 1 van 1

Officier in de Orde Oranje Nassau

Geplaatst: 19 Feb 2017, 17:15
door Friedhelm
Hallo,

Ik ben net nieuw op dit forum omdat ik zojuist voor het eerst een Nederlandsche onderscheiding verkregen heb. Het is een Officier in de Orde Oranje Nassau. Hij lijkt behoorlijk oud gezien het lintje, is het mogelijk voor een expert om te zien uit welke tijdsperiode deze komt? Ik vermoed zelf ca 1900?

Tevens ben ik erg benieuwd naar de waarde van zo'n object, ik heb op Marktplaats een Ridder in de Orde Oranje Nassau gezien die met doosje in nieuwstaat wegging voor €170,- Nu lijkt mij dat een officier meer waard is? Persoonlijke vind ik de slechte staat juist erg interessant omdat dit karakter geeft, en direct aangeeft dat het niet een vrij nieuw exemplaar is. Op de achterkant staat 'God zy met ons' ik heb ergens gelezen dat de nieuwe versies in plaats van 'zy' nu 'zij' hebben. Is er iemand in staat om mij antwoorden te kunnen geven op mijn vraagstukken?

Met vriendelijke groet,
Friedhelm

Re: Officier in de Orde Oranje Nassau

Geplaatst: 11 Mei 2017, 21:38
door Marijn
Dag Friedhelm en welkom.
Is het mogelijk om zilvermerkjes te ontdekken? daarmee kom je al een heel end. een lint kan namelijk ook verkleuren door blootstelling aan zonlicht. Het doosje hoeft niet per se oorspronkelijk bij dit exemplaar uitgereikt te zijn. Heb je een foto van de leverancier?

mvg Marijn

Re: Officier in de Orde Oranje Nassau

Geplaatst: 21 Mei 2017, 17:24
door Friedhelm
Hallo Marijn,

Er zit een stempeltje in het kroontje wat er precies staat kan ik niet zien. De producent is J.J. Begeer Oudk???hof 27 Utrecht