Gouden CDA-speld voor Piet van Tellingen

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Gouden CDA-speld voor Piet van Tellingen

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Dec 2016, 13:32

Piet van Tellingen, al bijna 60 jaar actief binnen de christelijke politiek (en de journalistiek) heeft afgelopen vrijdag de hoogste CDA-onderscheiding ontvangen: de gouden speld.

De onderscheiding werd opgespeld door de fractievoorzitter van het CDA in Noord-Holland, Heleen Keur, die dat mede deed namens de landelijke voorzitter van het CDA: Ruth Peetoom.

Piet van Tellingen was al 1957 actief bij ARJOS, de jongerenafdeling van de ARP, en later bij de Anti-Revolutionaire partij zelf. Toen de ARP, CHU en KVP in 1980 fuseerden tot CDA werd hij daar actief.

Van Tellingen was persoonlijk voorlichter van Willem Aantjes en ook voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de ARP in de jaren zeventig van de vorige eeuw en later van de CDA-fractie.

In Zaanstad zat hij vanaf 1979 in de gemeenteraad, hij was voorzitter en campagneleider van het CDA. Afgelopen mei heeft hij afscheid genomen van het bestuur van CDA Zaanstad.

Van Tellingen werkte als journalist bij De Typhoon en Langs de Lijn, in 1995 werd hij de eerste hoofdredacteur van de nieuwsredactie van Radio 1. Tegenwoordig schrijft hij over Zaanse kerken in De Orkaan.

BRON: http://deorkaan.nl/gouden-cda-speld-voo ... tellingen/

Speld-detail.jpg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overig nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast