Medaille van verdienste voor SS-moordenaar

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Medaille van verdienste voor SS-moordenaar

Berichtdoor Henk-Willem » 07 Sep 2016, 11:02

Een pijnlijke vergissing van het stadsbestuur van de gemeente Engelsbrand in Duitsland. Afgelopen weekeinde een jaar geleden kreeg de hoogbejaarde 94-jarige Wilhelm Kusterer een onderscheiding opgespeld voor sociale verdiensten in de gemeente. Nu blijkt de man evenwel in Italië bij verstek te zijn veroordeeld tot levenslang wegens massamoord. Ook justitie in Duitsland gaat sinds 2013 de gangen na de van de gewezen SS-onderofficier.

De gemeente wist niks van het verleden van de man, verzekert burgemeester Bastian Rosenau. ,,Deze informatie is volledig nieuw voor ons'', aldus de burgervader. Na ophef ook uit Italië, waar Kusterer zou hebben deelgenomen aan de moord op meer dan achthonderd burgers in 1944, is het aan de gemeenteraad om te beslissen of de onderscheiding wordt ingetrokken.

Leden van de Italiaans-Duitse groep van parlementariërs reageerden ontzet op de onthulling. ,,Juist in deze tijd van opvlammend rechts-populisme in Europa'', is het pijnlijk dat een oorlogsmisdadiger een dergelijke onderscheiding krijgt. ,,De massamoord van Marzabotto was de ergste oorlogmisdaad op Italiaanse bodem in de Tweede Wereldoorlog'', aldus voorzitter Laura Garavini van de parlementaire groep.

BRON: http://www.telegraaf.nl/buitenland/2535 ... aar__.html
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Gebruikersavatar
moos
Berichten: 363
Lid geworden op: 05 Dec 2014, 11:13

Re: Medaille van verdienste voor SS-moordenaar

Berichtdoor moos » 07 Sep 2016, 15:36

Vreemd, in Nederland wordt zelfs voor een MOK een justitieel onderzoek ingesteld, ook al heeft de man nog jaren als beroeps gediend.
De splinter in een anders oog zien maar niet de balk in eigen oog.


Terug naar “Overig nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast