Amersfoortse onderscheiding voor vrijwilliger APWC

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Amersfoortse onderscheiding voor vrijwilliger APWC

Berichtdoor Henk-Willem » 01 Mar 2016, 19:32

Dirk-Jan van 't Hazeveld, vrijwilliger van voetbalvereniging APWC, heeft zondag een onderscheiding van Amersfoort gekregen. Hij kreeg de Lenaert Nicasiusspeld zondag in de kantine van de club uit handen van locoburgemeester Bertien Houwing.

De bejaarde Van 't Hazeveld - hij is geboren in 1930 - krijgt de gemeentelijke waardering voor zijn langdurige inzet voor de voetbalclub. Hij sinds de jaren vijftig actief binnen de voetbalsport, voornamelijk bij APWC, maar ook voor voetbalvereniging Achterveld.

Hij was bestuurslid, maar ook tientallen jaren officieel grensrechter en scheidsrechter voor de KNVB en was daarom vaak bij wedstrijden en trainingen van de jeugd aanwezig. In 2008 ontving hij hiervoor de gouden speld van de KNVB.

Ondanks zijn hoge leeftijd is Van 't Hazeveld nog steeds actief bij de club. "Hij staat achter de bar, begeleidt scheidsrechters van de KNVB en houdt de standen bij van het 1e elftal. Door zijn inzet kunnen veel mensen wekelijks van het voetballen genieten", zegt locoburgemeester Houwing.

Ook binnen woonzorgcentrum De Puntenburg en het Ouderensteunpunt zette hij zich lange tijd in. Hij coördineerde carnavalsfeesten en was enkele keren Prins Carnaval. Daarnaast is hij betrokken bij de maandelijkse bingo en is vrijwilliger bij de Puntenburgermuzikanten.

Lenaert Nicasiusspeld amersfoort.jpg


BRON: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1435503 ... -apwc.html
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overig nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast