Medaille van Verdienste voor Ties Meeuwissen en Wim Jacobs

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Medaille van Verdienste voor Ties Meeuwissen en Wim Jacobs

Berichtdoor Henk-Willem » 01 Mar 2016, 19:28

Ties Meeuwissen uit Ede en Wim Jacobs uit Bennekom hebben vrijdag 8 januari de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ede in Cultura. Burgemeester Cees van der Knaap reikte de onderscheidingen uit.

Ties Meeuwissen is 25 jaar actief op het gebied van belangenbehartiging in Ede-Centrum. Nadat Meeuwissen zijn chocolaterie in de toenmalige Hof van Gelderland had verkocht, zette hij zich met nog meer energie in voor het centrum van Ede. In 2003 zijn de bestaande ondernemersverenigingen in het centrum van Ede opgegaan in Stichting Binnenstadsmanagement Ede, waarbinnen Ties Meeuwissen tot op de dag van vandaag een bestuursfunctie bekleed. Voor Stichting Promotie Ede, Sint Nicolaascomité Intocht Ede en het Comité Nationale feestdagen is hij actief als penningmeester. Door deze activiteiten ontstaat er levendigheid in het centrum van Ede. Het gemeentebestuur van Ede kent de heer Meeuwissen deze onderscheiding toe als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor de bijzondere en intensieve wijze waarop hij zich heeft ingezet voor de middenstand in het centrum van Ede.

Wim Jacobs is 43 jaar werkzaam geweest bij de plaatselijke VVV op gebied van recreatie en toerisme in Ede en omgeving. Daarnaast heeft hij deel uit gemaakt van vele besturen en commissies. Hij heeft zich bijvoorbeeld 37 jaar vrijwillig ingezet voor de Stichting Heideweek. Met hulp van lokale organisaties en andere enthousiaste vrijwilligers heeft hij voor elke dorpskern iets bedacht. Vanaf 1995 was hij samen met Ties Meeuwissen betrokken bij de oprichting van Stichting Promotie Ede. Ook het betrekken van de wandelsportvereniging Blauw-Wit bij de organisatie van de Edese Avondvierdaagse en de Pegasus Wandeltocht was een succes. Wim Jacobs blijft nog actief voor Ede, onder meer als adviseur voor het Natuurcentrum, als voorzitter van de Trapakkers en als bestuurslid van Stichting Schaapskuddes Ede. Het gemeentebestuur van Ede kent de heer Jacobs deze onderscheiding toe als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor de bijzondere en intensieve wijze waarop hij zich heeft ingezet voor de Edese samenleving op het gebied van recreatie en toerisme.

Gemeentelijke onderscheidingen
Informatie over gemeentelijke onderscheidingen is te vinden op de website van de gemeente Ede: http://www.ede.nl/digitaal-loket/produc ... cheidingen.

Medaille van verdienste Meeuwissen en Jacobs 20160108.jpg


BRON: http://edestad.nl/lokaal/medaille-van-v ... cobs-79798
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overig nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten