Ex-militairen gedecoreerd bij veertig jaar Surinaams leger

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2571
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Ex-militairen gedecoreerd bij veertig jaar Surinaams leger

Berichtdoor Henk-Willem » 01 Dec 2015, 11:41

Negen en tachtig voormalige militairen zijn voorzien van een Surinaamse onderscheiding. Het betreft grotendeels mannen die het leger gediend hebben sinds de oprichting op vijf en twintig november 1975.

Bij veertig jaar Surinaams leger is het volgens president Desiré Bouterse gepast te onderscheiden. De mannen hebben aanvankelijk deelgenomen in de Surinaamse Krijgmacht. Die werd in 1975 opgericht ter onderscheiding van het tot dan geldende koloniale leger, de Troepenmacht in Suriname. De Surinaamse Krijgsmacht werd na 1980 omgedoopt tot Nationaal Leger. Onder de gedecoreerden bevinden zich enkele Nederlanders.

Ook leden van de Nationale Militaire Raad zijn gedecoreerd. De Nationale Militaire Raad gold als belangrijkste ‘volkscontactpunt’ en een soort superregering na de militaire coup van 1980. De onderscheiden raadsleden zijn Stanley Joemman, Stephanus Dendoe, Ronald Olfers en Dhanoesdharie Nankoesingh. Ook Ronny Benschop, minister van defensie en voormalig legerbevelhebber, is onderscheiden.

BRON: http://www.waterkant.net/suriname/2015/ ... ams-leger/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overig nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast