Hertog Jan-onderscheiding voor rector-magnificus TU/e

Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Hertog Jan-onderscheiding voor rector-magnificus TU/e

Berichtdoor Henk-Willem » 15 Apr 2015, 19:45

Hertog Jan-onderscheiding voor rector-magnificus TU/e Hans van Duijn

EINDHOVEN - Hans van Duijn heeft in zijn tijd als rector-magnificus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) veel kunnen betekenen voor onderwijs en samenwerkingen, ook heeft hij het concept 'Brainport' mede uitgebouwd tot een succesfactor voor Brabant. Dat vindt de provincie en daarom heeft Van Duijn donderdag een Hertog Jan-onderscheiding gekregen.

Van Duijn is sinds 2005 rector-magnificus en neemt binnenkort afscheid. Tijdens zijn rectoraat heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het tot bloei brengen van de universiteit.

'Drijvende kracht'
De provincie schrijft in een persbericht: "Van Duijn heeft bruggen geslagen naar de Tilburg University en de Brabantse hogescholen. Hij is een drijvende kracht bij het bevorderen van de Brainport-gedachte en heeft de samenwerking met het bedrijfsleven gezocht."

De Hertog Jan is een hoge onderscheiding van de provincie. De onderscheiding bestaat uit een beeldje van Hertog Jan te paard. Eerder kregen Efteling-topman Berry Bemelmans, zwemcoach Jacco Verhaeren en Wim van Lith een Hertog Jan.

BRON: http://www.omroepbrabant.nl/?news/22729 ... Duijn.aspx
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overig nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast