Defensie: weiger Russisch lintje

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 838
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Defensie: weiger Russisch lintje

Berichtdoor Alex » 10 Mei 2014, 10:07

645910.jpg

Militairen mogen bij de herdenking op het Russische ereveld in Leusden geen Sint-Jorislintje aannemen, heeft Defensie besloten. Het lintje is niet alleen een symbool voor de Russische overwinning in de Tweede Wereldoorlog, maar ook voor de pro-Russische separatisten in Oekraïne. Rusland viert vandaag de overwinning van de Sovjet-Unie op Duitsland in 1945. In Leusden worden jaarlijks de gesneuvelde Russen herdacht en voorafgaand aan de ceremonie worden de oranje-zwarte lintjes uitgedeeld. EenVandaag heeft een interne e-mail in handen van officier Geert Lalleman. "Het is militairen niet toegestaan een lint van St. Joris aan te nemen van de Russen", schrijft hij."Het is recent mede symbool geworden voor de inlijving van de Krim en 'opstand' van de pro-Russen in Oekraïne." Volgens Lalleman moeten ook niet-militairen voorzichtig zijn met het lintje. "Burgers kunnen het weliswaar aannemen, maar worden met klem geadviseerd dit lint niet te dragen." Ook het bestuur van de Stichting Russisch Ereveld, die de herdenking in organiseert, noemt het dragen van de lintjes beladen. 'Wij hebben als vereniging besloten om de lintjes wel aan te nemen, maar niet zichtbaar te dragen", zegt de secretaris van de stichting tegen EenVandaag.

Bron: http://nos.nl/artikel/645901-defensie-w ... intje.html
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

junga
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 Jan 2017, 19:27

Re: Defensie: weiger Russisch lintje

Berichtdoor junga » 03 Jan 2017, 20:17

Ha ha ha))) Wat voor idioten! lintje heeft weinig te maken met Russische overwinning in WO2, Dat is lint van St. George orde(zie ook afbeelding boven!!). Ingesteld op 27 dec 1769 door Imperatrice Ekaterina II. De orde was ook inspiratie van instelling van Militaire Willemsorde, het lint en kruis was ook inspiratie geweest voor instelling van orde van Eiken Kroon!
Ruslandfobie op het hoogste niveau! Verbieden Nederlandse onderscheidingen te dragen gewoon om Oekrainische faschisten een plezier te doen(in google: faschisten Ukraine).

Gebruikersavatar
skygulik
Berichten: 279
Lid geworden op: 15 Aug 2009, 21:42
Locatie: Friesland

Re: Defensie: weiger Russisch lintje

Berichtdoor skygulik » 04 Jan 2017, 22:36

lintje heeft weinig te maken met Russische overwinning in WO2??

Junga ter info in de sovjet tijd had men de orde of Glory in drie klassen hierbij werd het zelfde lint gebruikt als van het tsaristische Kruis van St. George

deze medaille werd in 8 nov1943 ingesteld voor dapperheid in het gezicht van de vijand. uitstekende prestaties en uiting van moed ter verdediging van de Sovjetunie

dus dit lint heeft zeker te maken met WW2
De omnibus dubitandum

RD
Berichten: 340
Lid geworden op: 26 Jun 2008, 16:34
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Defensie: weiger Russisch lintje

Berichtdoor RD » 07 Jan 2017, 18:22

Gaan Nederlandse diplomaten in Moskou nu ook onderscheidingen weigeren, die zij naar goed diplomatiek gebruik bij hun afscheid krijgen uitgereikt?


Terug naar “Overig nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast