Britse lintjesregen

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 873
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Britse lintjesregen

Berichtdoor Alex » 30 Dec 2012, 14:28

Britse koningin onderscheidt fysicus Higgs
LONDEN - Koningin Elizabeth II heeft de natuurkundige Peter Higgs benoemd tot lid van de Orde van Companions of Honour. Dat bestaat uit een select gezelschap van hoogstens 65 personen uit het Britse Gemenebest die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de kunsten, de wetenschap, de nijverheid of de godsdienst.
Dat heeft de BBC zaterdag bericht. De 83-jarige Higgs, emeritus hoogleraar theoretische natuurkunde aan de Universiteit van de Schotse hoofdstad Edinburgh, werd bekend door het naar hem genoemde Higgs-boson deeltje. Higgs kwam in 1964 met het idee dat er een deeltje moest zijn dat alle andere deeltjes massa geeft. Massa beïnvloedt hoe deeltjes zich gedragen. Dit jaar ontdekte een groep internationale wetenschappers een nieuw elementair deeltje, dat vrijwel zeker het Higgs-boson is. Volgens een vaak verteld verhaal kwam Higgs op het idee tijdens een wandeling, maar tegenover de BBC zei hij dit jaar dat hij niet zo'n plotselinge inval heeft gehad.
Aan het lidmaatschap van de Companion is geen titel verbonden. Tot de andere leden van het selecte gezelschap behoren de dirigent Sir Colin Davis, oud-atleet en oud-politicus Lord Sebastian Coe en de laatste Britse gouverneur van Hongkong Chris Patten.
Bij de jaarlijkse 'lintjesregen' in Groot-Brittannië werd ook mode-ontwerpster Stella McCartney geridderd. Zij ontwierp onder meer de kleding die de Britse sporters droegen bij de Olympische Spelen in Londen. Andere lintjes gingen naar onder anderen kunstenares Tracey Emin, acteur Ewan McGregor en zangeres Kate Bush. Verder kreeg de vrouw van de vroegere premier Tony Blair, Cherie, een onderscheiding voor haar werk voor goede doelen.

Bron: http://www.nu.nl/wetenschap/2992834/bri ... higgs.html
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 873
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Kate Bush verrukt met onderscheiding

Berichtdoor Alex » 30 Dec 2012, 14:31

AMSTERDAM - Kate Bush is zeer vereerd met haar Britse onderscheiding. De zangeres werd door koningin Elizabeth II benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. "Ik voel me zeer vereerd om te worden opgenomen in deze lijst", reageerde een verraste Bush. "Ik ben echt blij", zei de 54-jarige zangeres, die iedereen die haar tijdens haar carrière steunde bedankte. Bush brak eind jaren zeventig door met haar debuutsingle Wuthering Heights en scoorde later hits als Running Up That Hill en Don't Give Up.
Ewan McGregor, bekend van films als Trainspotting en Star Wars, mag voortaan de titel Officier in de Orde van het Britse Rijk dragen.

Bron: http://www.nu.nl/achterklap/2993033/kat ... iding.html
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 873
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Stella McCartney geridderd

Berichtdoor Alex » 30 Dec 2012, 14:33

AMSTERDAM - Stella McCartney wordt geridderd door de Britse koningin. De modeontwerpster krijgt de onderscheiding voor haar ontwerpen voor de Britse Olympische en Paralympische teams. Dat meldt de Telegraph.
McCartney wordt Officier in de Orde van het Britse Rijk en mag voortaan de letters 'OBE' achter haar naam zetten. De Britse koningin reikt aan het begin van elk jaar onderscheidingen uit aan mensen die zich het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.
De 41-jarige McCartney ontwierp ruim 500 verschillende kledingstukken voor de Britse atleten die deelnamen aan de Olympische en Paralympische spelen, afgelopen zomer in Londen. De ontwerpen, waarvoor ze samenwerkte met sportmerk Adidas, werden wereldberoemd en leverden haar veel publiciteit op. In november werd McCartney al uitgeroepen tot ontwerper van het jaar en werd haar label gekozen tot merk van het jaar bij de prestigieuze Britse Fashion Awards. Daarnaast opende ze in 2012 een winkel in New York, lanceerde ze een nieuw parfum, een nieuwe lingerielijn en een collectie kinderkleding.

Bron: http://www.nu.nl/lifestyle/2992906/stel ... dderd.html
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe


Terug naar “Overig nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten