De Boucckh voor Bert Dauven

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

De Boucckh voor Bert Dauven

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Mei 2019, 16:08

Tijdens de raadsvergadering op 16 mei heeft burgemeester Jan Schrijen de Valkenburgse ‘BOUCCKH’ uitgereikt aan wethouder Bert Dauven. Bert Dauven neemt na 12 jaar afscheid als wethouder van de gemeente Valkenburg aan de Geul. De BOUCCKH (oude schrijfwijze voor ‘bok’, red.) is een typisch Valkenburgse onderscheiding. De onderscheiding wordt uitgereikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Valkenburg aan de Geul.

De BOUCCKH is een waardering voor Bert Dauven’s jarenlange inzet als wethouder en raadslid. Hij heeft met veel energie vorm en inhoud gegeven aan de portefeuille op het terrein van het Sociaal Domein. Dit deed hij met een sociaal hart en met oog voor de individuele belangen van de burger. Hij heeft ook mede bewerkstelligd dat één uitvoeringsorganisatie voor de regio is ontstaan die ondergebracht is bij de gemeente Maastricht. Hij pakte regelmatig de rol van verbinder en bemiddelaar. Collegialiteit had hij hoog in het vaandel staan, ook naar de ambtelijke organisatie.

Het ere-teken werd eerder uitgereikt aan:
– Jef Kleijnen voor zijn langjarige inzet als volksvertegenwoordiger en wethouder;
– Jo Römling, voor zijn langjarige inzet als volksvertegenwoordiger en voor zijn inzet bij de verwerving en organisatie van bijzondere evenementen;
– Leo van Vliet, voor zijn langjarige inzet als promotor van de wielersport in onze gemeente en voor zijn rol als ambassadeur voor Wielerstad Valkenburg;
– Camille Oostwegel voor zijn inspirerend voorbeeldgedrag voor ondernemers;
– Martin Eurlings voor zijn bijzondere, energieke en nimmer aflatende inzet als volksvertegenwoordiger, wethouder en burgemeester.

BRON: https://tvvalkenburg.tv/nieuws/ondersch ... rt-dauven/
16 mei 2018
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast