Gemeentelijke Meanderprijs meer exclusief

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Gemeentelijke Meanderprijs meer exclusief

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Mei 2019, 16:07

Bij de uitreiking van de 25ste Meander tijdens het afgelopen Nieuwjaarsfeest werd al kenbaar gemaakt dat het de laatste keer was dat de gemeente de Meander uit zou reiken. In deze vorm weliswaar. Het Zutphens college wil af van de jaarlijkse traditie en de onderscheiding zijn exclusieve karakter teruggeven.

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Ook in Zutphen zijn er tal van inwoners die zich inzetten voor een maatschappelijk doel. Speciaal voor mensen die zich bovenmatig inspannen ten gunste van de Zutphense samenleving bestaat in Zutphen sinds 1995 de Meanderonderscheiding. De prijs is een beeldje, ontworpen door kunstenares Maïté Duval en een oorkonde. Jaarlijks wordt deze uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zutphen. Van die traditie wil het college nu af. "De vorm is te dwingend en doet afbreuk aan het exclusieve karakter," aldus het college in een raadsmemo. De uitreiking moet voortaan plaatsvinden op een moment dat de situatie zich - in de vorm van een geschikte kandidaat - aandient. "Dat kan meerdere malen per jaar zijn of bijvoorbeeld één keer in de drie jaar." De Meandercommissie heeft zich al in positieve zin uitgesproken over bovenstaande verandering, nu de gemeenteraad nog.

Jongerenonderscheiding eigentijdser
Voor jongeren onder de achttien die bijzondere vrijwillige inspanningen hebben geleverd aan de Zutphense samenleving, is er een speciale Jongerenonderscheiding. Maar, 'bij gebrek aan kandidaten' is deze onderscheiding al twee jaar op rij niet uitgereikt. Het college wil de erkenning voor jongeren op een 'nieuwe, eigentijdse en beter bij jongeren passende wijze' uitreiken. Hierbij wil de gemeente jongeren en jongerenorganisaties betrekken, onder andere via de scholen voor voortgezet onderwijs.

BRON: https://www.contactzutphen.nl/nieuws/al ... -exclusief
16 mei 2018
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten