Erasmusspeld voor Evert Slager

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Erasmusspeld voor Evert Slager

Berichtdoor Henk-Willem » 19 Mei 2019, 15:40

Vanwege zijn grote bijdrage aan het vakgebied van gynaecologie en verloskunde is de Evert Slager donderdag onderscheiden met de Erasmusspeld. Met de Erasmusspeld eert de gemeente Rotterdam mensen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Evert Slager kreeg de gemeentelijke onderscheiding thuis in besloten kring uit handen van wethouder Sven de Langen (Onderwijs, Jeugd en Zorg).

Evert Slager is dertig jaar gynaecoloog geweest in de regio Rotterdam. In 1984 was dokter Slager initiatiefnemer van een congres over Infertiliteit, Gynaecologie en Obstetrie in De Doelen. Dankzij zijn inzet en daadkracht groeide dit congres voor gynaecologen en verloskundigen uit tot toonaangevend platform voor het delen van de nieuwste inzichten, en tot ijkpunt rond opleiding en bijscholing.

Gaandeweg trok dokter Slager ook Vlaamse collega’s naar het congres, dat uitgroeide tot een meerdaagse bijeenkomst met honderden sprekers en bezoekers. Als drijvende kracht achter het initiatief, de vlekkeloze organisatie en de kwalitatieve inhoud van deze congressen heeft dokter Evert Slager het vakgebied van gynaecologie en verloskunde vooruitgeholpen.
Als dank voor zijn onvermoeibare inzet en zijn bijdrage aan de maatschappij werd Evert Slager eerder (23 april 2015) door koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

BRON: https://dagblad010.nl/algemeen/erasmuss ... ert-slager
31 mei 2018
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten