Van Horne-penning voor Peter Korten

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Van Horne-penning voor Peter Korten

Berichtdoor Henk-Willem » 20 Jan 2019, 00:19

Peter Korten, voorzitter van de Weerter Stichting de Aldenborgh, heeft zondagmiddag als eerste de Van Horne-penning in ontvangst mogen nemen. De penning werd uitgereikt tijdens het theaterprogramma “In de hoofdrol… Philips van Horne”.
Met dit theaterprogramma verrichten Stichting de Aldenborgh en de kring Weert van het Koninklijk Limburgs Geschiedkundig en Oudheidkundig genootschap hun aftrap van het Van Hornejaar 2018.

Waardering
De Van Horne-penning is een nieuwe Weerter onderscheiding als blijk van waardering en erkentelijkheid toegekend aan hen die zich, in maatschappelijke of culturele zin of anderszins verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Weert of haar inwoners.

Aandacht
Volgens de gemeente is het aan Peter Korten te danken dat het jaar 2018 uitgeroepen is tot het van Hornejaar. Hij legde de contacten met steden waar de Van Hornes een relatie mee hadden, waaronder Bergen en Horn, maar ook het Belgische Zottegem en het Duitse Moers. Korten stond verder aan de basis van de samenwerking tussen gerenommeerde universiteiten in Europa voor wetenschappelijk onderzoek naar de Graven van Horne en Van Egmont. De heer Korten is mede-initiator van een ruiterstandbeeld voor Philips van Horne in Weert. Dankzij hem is er eindelijk meer aandacht voor de graaf Van Horne en mag Weert zich vanaf nu met recht én trots Van Hornestad noemen.

BRON: https://www.limburger.nl/cnt/dmf2018031 ... ter-korten
18-03-2018

13.jpg
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast