Ereburgerschap ingevoerd, speciaal voor Bart Swings

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Ereburgerschap ingevoerd, speciaal voor Bart Swings

Berichtdoor Henk-Willem » 20 Jan 2019, 00:15

Tijdens de vorige gemeenteraad in Herent werd het ereburgerschap ingevoerd: een onderscheiding die verleend kan worden voor bijzondere verdiensten. “We waren van plan om Bart Swings te eren na zijn fantastische prestatie op de Olympische spelen”, zegt burgemeester Astrid Pollers (N-VA). “Daarom hebben we besloten het ereburgerschap in te voeren.”

De titel ‘ereburger’ kan enkel worden toegekend door de gemeenteraad, op basis van een gemotiveerd voorstel van het schepencollege. Hierbij wordt een uitzondering gemaakt voor zij die publieke functies beoefenen. Zij kunnen geen ereburger worden, al blijft er wel een eretitel bestaan voor hun functie, zoals toegekend aan ereburgemeester Albert Devue.

Swings’ ereburgerschap wordt op 12 april toegekend, om 20 uur in Zaal Den Ouden Tijd aan het station in Herent. Echte sportfanaten komen best al vanaf 19 uur. Dan is er een grote parade doorheen het dorp, in aanwezigheid van sportjournalist Ruben Van Gucht en de gehuldigde Bart Swings. Na de parade en de huldiging volgt nog een groot volksfeest, met DJ Toele, gratis drank, frietjes en een uniek aandenken voor de aanwezigen.

BRON: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180315_03411320
16/03/2018
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast