Eerste Stichtse Vecht penning voor Juliette Jonker-Duijnstee

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 872
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Eerste Stichtse Vecht penning voor Juliette Jonker-Duijnstee

Berichtdoor Alex » 01 Apr 2018, 11:25

Op donderdag 29 maart, voorafgaand aan de installatie van de nieuwe gemeenteraad, reikte burgemeester Marc Witteman de allereerste Stichtse Vecht penning uit aan kunsthistorica Juliette Jonker-Duijnstee. Zij ontving deze hoogste gemeentelijke onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten als ambassadeur van het culturele erfgoed van Stichtse Vecht en haar kernen.
Volgens burgemeester Witteman verdient Juliette Jonker-Duijnstee deze penning vanwege haar onvermoeibare inzet, ideeën, enthousiasme, organisatie talent en vooral haar vermogen om mensen met elkaar te verbinden. Burgemeester Witteman noemde haar de promotor van het culturele heden en verleden van de Vechtstreek en roemde haar inzet voor de Vechtstreek. 'Juliette Jonker zet zich al vele jaren op indrukwekkende wijze in voor de gemeenschap en heeft gemeente Stichtse Vecht positief op de kaart gezet.’, aldus de burgemeester in zijn toespraak. 'Vanwege haar waardevolle inzet en haar unieke vermogen om de historie van de gemeente Stichtse Vecht levend te houden, komt de gemeentepenning haar met recht toe.'
Juliette Jonker is actief bij de Historische Kring Loenen, eindredacteur van de Vechtkroniek, voorzitter en redactielid van de Vreelandbode en redactielid en bestuurslid van het Oudheidkundig Genootschap Niftarlake. Ze ontwikkelt toeristische fiets- en wandelroutes langs de Vecht: een buitenplaatsenfietsroute, een tien landschappenroute en in 2013 was zij de drijvende kracht achter de Koningroute. Daarnaast heeft ze gewerkt aan verschillende publicaties zoals ‘Gouden Bochten’ (2015), ‘Vreeland, 750 jaar in vogelvlucht’ (2015) en heel recent ‘ De Kracht van Stichtse Vecht’. Juliette Jonker is 'ambassadrice' van het Cultuurfonds Stichtse Vecht: een samenwerking tussen gemeente Stichtse Vecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Tevens heeft ze zich ingezet voor diverse bijeenkomsten, zoals de opening van het Culturele seizoen 2018 in het Koetshuis van Nyenrode en het jubileumjaar Vreeland 750 in 2015.
bm en juliette-verkleind.jpg

De Stichtse Vecht penning is de hoogste gemeenteonderscheiding. Zij wordt dit jaar voor het eerst toegekend door het college van B&W. Toekenning vindt in zeer bijzondere gevallen plaats. Met de toekenning van de Stichtse Vecht penning onderstrepen burgemeester en wethouders de betekenis van de ambassadeursfunctie van personen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor Stichtse Vecht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied. De Stichtse Vecht penning is een exclusieve penning met miniatuurversiersel en is vervaardigd door Koninklijk Begeer B.V.

Bron: https://www.stichtsevecht.nl/bestuur/pe ... 64684.html
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten