Geen achterdeur, maar onderscheiding voor Eric Gudde

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Alex
Berichten: 866
Lid geworden op: 09 Nov 2007, 17:37
Locatie: Noorwegen

Geen achterdeur, maar onderscheiding voor Eric Gudde

Berichtdoor Alex » 09 Nov 2017, 20:00

Eric Gudde bij zijn afscheid bij Feyenoord
De scheidend algemeen directeur overhandigde de nieuwe directeur in De Kuip een Feyenoordshirt. Daarmee nam Eric Gudde na tien jaar afscheid bij de regerend landskampioen. Gudde gaat naar de KNVB. Hij maakt plaats voor Jan de Jong, die overkomt van de NOS. In het Maasgebouw werd met een receptie afscheid genomen van Gudde, die aantrad toen Feyenoord in zwaar (financieel) weer verkeerde. Het hoogtepunt werd de landstitel van eerder dit jaar, het eerste kampioenschap in achttien jaar.
"Er zijn momenten geweest waarop ik vreesde door de achterdeur te moeten vertrekken. Dan komt er een foto waarop je eenzaam in een auto stapt. Gelukkig is het anders gelopen", zei Gudde, die van wethouder Adriaan Visser (Sport) een gemeentelijke onderscheiding kreeg, de zogenoemde 'Rotterdammert'.
Supportersrellen, de 10-0 nederlaag bij PSV, financiële onzekerheid en gedoe rond het nieuwe stadion. De periode van Gudde bij Feyenoord was verre van eenvoudig. Hij benadrukt dat Feyenoord door een teamprestatie uit het dal is geklommen. "Met elkaar hebben we allerlei stormen doorstaan. Dat leidt vaker tot succes dan wanneer je wispelturig van het een naar het ander schakelt. Daar ligt de crux."
"Toen Eric kwam had de club het financieel en sportief heel moeilijk", zegt president-commissaris Gerard Hoetmer. "Dat je met een landstitel afscheid kan nemen, is prachtig." Ook technisch directeur Martin van Geel prijst Gudde. "Eric is een fantastische collega geweest. We hebben samen dalen en pieken meegemaakt en daarin leer je elkaar goed kennen. Onze samenwerking was fantastisch. Ik kijk terug op een heel mooie periode." Gudde gaat morgen aan de slag bij de KNVB als directeur betaald voetbal. Er gaan geruchten dat Gudde Van Geel meeneemt naar Zeist.

Bron: https://nos.nl/artikel/2201588-geen-ach ... gudde.html
In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister - Goethe

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast