Deventer Stadspenning voor Johan Kuiper

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Deventer Stadspenning voor Johan Kuiper

Berichtdoor Henk-Willem » 15 Aug 2017, 15:51

Johan Kuiper heeft vrijdagmiddag 7 juli uit handen van burgemeester Andries Heidema de Deventer Stadspenning met bijbehorende oorkonde ontvangen. De heer Kuiper kreeg deze onderscheiding vanwege zijn maatschappelijk en culturele inzet en betrokkenheid in Deventer.

Johan Kuiper heeft de afgelopen 30 jaar een onuitwisbaar stempel gedrukt op Deventer als multiculturele stad. Enthousiast en onvermoeibaar is zijn maatschappelijke bijdrage en inzet voor cultureel Deventer. In al zijn activiteiten komen zijn organisatorische en verbindende talenten, vastberadenheid en zijn drive om nieuwe dingen van de grond te krijgen naar voren. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor Deventer, (wereld)muziek, maatschappij en cultuur is gewoonweg niet te missen. Van 1995 tot 2010 was Johan ambtenaar Internationaal beleid. Naast dit werk was hij op allerlei terreinen actief. Als vrijwilliger organiseerde zette hij allerlei programma’s op in Roemenië, Turkije, Oeganda en Zambia. Na zijn vertrek bij de gemeente is hij op dezelfde voet eigenlijk doorgegaan. Nog steeds draagt hij op geweldige wijze bij aan de promotie van Deventer als actieve stad op het gebied van internationale- en multiculturele samenwerking.

Muziek, ‘verbinding tussen mensen en culturen’ is zijn lust en zijn leven. Johan was onder meer grondlegger van het OJC/poppodium Het Burgerweeshuis, waar hij lange tijd vrijwilliger was. Nog steeds voor allerlei evenementen en activiteiten, zoals de Deventer Internationaal muziekserie, programmering bij verschillende instellingen, een culturele uitwisseling met Turkije, het Morgenlandfestival en het Festival De Oriënt. Johan is een groot pleitbezorger van het huisvesten en begeleiden van allerlei jongeren en maatschappelijke groeperingen die in Deventer ‘dakloos’ waren. Ze vonden onderdak in het Burgerweeshuis: het Turkse jongerencafé, Surinaamse stichting Tai Hori, FNV jongeren, antidiscriminatie groep Open deur, Het Theehuisje voor softdrugsliefhebbers, het filmhuis, de zeefdrukgroep, het scholierencafé, de werkplaats en het Deventer Popcollectief.

Johan is een echte netwerker en verbinder. Hij zoekt voor zijn initiatieven nadrukkelijk de samenwerking met overheden, instellingen en bedrijfsleven. Op deze manier heeft hij de afgelopen 30 jaar talloze activiteiten en initiatieven tot stand kunnen brengen in Deventer. Niet alleen activiteiten met een stedelijk karakter, maar activiteiten en evenementen die tot ver buiten de Deventer stadsgrenzen en zelfs landsgrenzen reiken. Daarnaast zet hij een overleg/netwerk op van alle culturele instellingen en initiatieven om zaken af te stemmen en nieuwe dingen op te zetten.

BRON: https://www.nieuwsoverijssel.nl/devente ... han-kuiper
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast