CdK-penning voor Guus van den Berg

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

CdK-penning voor Guus van den Berg

Berichtdoor Henk-Willem » 15 Aug 2017, 15:19

Bij zijn afscheid van de provincie Fryslân heeft provinciesecretaris Guus van den Berg (65, Oldemarkt) de CdK-penning gekregen van commissaris van de Koning Arno Brok.

De provinciale onderscheiding is toegekend vanwege Van den Bergs ,,grote inzet voor de organisatie en de Friese mienskip’’. Van den Berg was tevens algemeen directeur van de provincie Fryslân.

Na zeven jaar bij de provincie wilde Van den Berg ander werk doen. In mei is hij al aan de slag gegaan als gemeentesecretaris van de gemeente Zaanstad. Daar werkte hij ook voor hij bij de provincie kwam. Vandaag was zijn officiële afscheid.

De CdK-penning is door de commissaris van de Koning toe te kennen aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie Fryslân. Onder Van den Berg kwam er een nieuwe visie voor de provinciale organisatie. Die kreeg het motto: ‘mei de mienskip wurkje oan in moai en sterk Fryslân’.

Hij veranderde de organisatie zodat deze resultaatgerichter kan werken. Bovendien maakte hij zich sterk voor de Friese taal en cultuur, onder meer via het project ‘Lân fan Taal’, aldus de heer Brok.

Opvolger
Tot er een opvolger voor Van den Berg is gevonden, is Arie Piet tijdelijk algemeen directeur en provinciesecretaris. Piet blijft tevens directeur van een onderdeel van de provinciale organisatie.

BRON: http://www.heerenveensecourant.nl/nieuw ... -den-berg/
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast