Kroegbaas Etten-Leur krijgt Gouden Moeierboomspeld

Denk hierbij aan gemeentelijke onderscheidingen e.d.
Gebruikersavatar
Henk-Willem
Moderator
Berichten: 2602
Lid geworden op: 20 Jul 2007, 08:33

Kroegbaas Etten-Leur krijgt Gouden Moeierboomspeld

Berichtdoor Henk-Willem » 15 Aug 2017, 15:12

Een geëmotioneerde Jac van Dongen, kastelein van café De Klomp in Etten-Leur, heeft woensdagavond het gouden Moeierboomspeldje uitgereikt gekregen van zijn oud-huisarts Thom Enneking.
Het Moeierboompje is een onderscheiding en een blijk van grote waardering voor mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor de Etten-Leurse samenleving en daarmee zorgen voor verbinding.

Drie bekende Etten-Leurenaren hebben al eerder de zilveren Moeierboomspeld ontvangen voor hun verdiensten: Lauran Mol, Jos de Zwart en Wim van de Brink. Zij kregen woensdag de nog ontbrekende oorkonde uitgereikt.

Inspirator Jac van Dongen zelf speldde woensdag achtereenvolgens dit eervolle kleinood op bij vier nieuwe kandidaten: Wout Ellerkamp voor zijn verdiensten en tomeloze inzet voor Stichting Jeugdland; Carien van Peer (Carientje van de Tit) voor haar inzet als mantelzorger en haar 25-jarig lidmaatschap van het bestuur van de Bankenstraat; Sandra Wijkhuisen als voorzitter van de Yellow Roses Foundation voor haar initiatief van verwendagen voor vrouwen met kanker en tenslotte aan Jos Martens vanwege zijn grote invloed op het culturele leven van Etten-Leur.

Sociaal bewogen
Buitengewoon verrast was Jac van Dongen toen hij zelf daarna de gouden Moeierboomspeld kreeg uitgereikt vanwege zijn vele verdiensten. De kastelein van het bekendste café van Etten-Leur is onder andere de grondlegger van het MaMi-spektakel, van de nieuwjaarsduik bij zijn café en van het Smartlappenfestival.

De speld werd hem overigens uitgereikt exact op de dag dat hij 35 jaar geleden met zijn café aan de Oude Bredaseweg in Etten-Leur van start ging.

Na de overhandiging kon Van Dongen minutenlang geen woord uitbrengen, om vervolgens toch de microfoon ter hand te nemen: "Dit raakt mij in mijn hart. Dit had ik niet aan zien komen. De Moeierboom verbindt, die moet in Etten-Leur de zaak bij elkaar houden. Laten we leven, voelen en de Moeierboom eren."

BRON: http://www.nu.nl/etten-leur/4786230/kro ... redirect=1
Met vriendelijke groeten,
Henk-Willem
Lid van: SRO, SKF, MEDEC, AFP #41, DGO #3009, OMSA M#8014

Terug naar “Overige Nederlandse onderscheidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast